Blijf dicht bij je zelf


BLIJF DICHTBIJ JEZELF IN VREDE ER IS AL GENOEG ONRUST


Beweeg rustig door onrust en haast, onthouden dat er altijd vrede is in stilte. Zoveel mogelijk, zonder jezelf te vernederen, leef in harmonie met iedereen om je heen.

Spreek zachtmoedig en kalm je waarheid en luister naar anderen, zelfs naar de dwazen en onwetenden – ook zij hebben hun eigen verhaal.

Vermijd agressieve en onrustige mensen, ze rouwen om onze geest. Als je jezelf vergelijkt met anderen, zul je verwaand worden en gekwetst worden, want er zal altijd iemand minderwaardig zijn en iemand boven je. Leef intens wat je al kunt bereiken.

Blijf gefocust op je werk, maar toch bescheiden, het is de hele tijd het echte werk. Wees voorzichtig in het ondernemen, want de wereld is vol met sluwheid, maar val niet in ongeloof, deugd zal altijd bestaan.

“Je bent de zoon van het Universum, broer van de sterren en bomen. Je verdient het om hier te zijn en zelfs al kun je het niet begrijpen de aarde en het universum zullen je lot dienen. "

Veel mensen vechten voor hoge idealen en overal is het leven vol heldendom.

Wees vooral jezelf, doe niet alsof je genegenheid of wees ongelovig van liefde; want zelfs in het gezicht van zoveel gierigheid en ontmoediging is het zo meerjarig als gras.

Neem graag het advies van je ouderen aan, maar begrijp de innovatieve drijfveren van jeugd.

Voed je met de kracht van de Geest die je zal beschermen tegen onverwachte ongeluk, maar wanhoop niet met denkbeeldige gevaren, veel angsten ontstaan door vermoeidheid en eenzaamheid.

En ondanks strenge discipline, wees lief voor jezelf. Wees daarom in vrede met God, hoe je Hem ook verbeeldt, en wat je ook doet en aspiraties, in de vermoeiende reis des levens, wees in vrede zelfs met je eigen ziel.

Boven alle nepheid, de ontmoediging en hebzucht, de wereld is nog steeds mooi, wees voorzichtig.
Doe Alles Om Gelukkig Te Zijn

(Deze tekst komt uit 1692 en werd gevonden in een kerk in Baltimore, het heeft geen bekende schrijver... )

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final