A Star Is Born (2018)


 Doorgewinterde muzikant Jackson Maine (Bradley Cooper) ontdekt en wordt verliefd op de worstelende kunstenaar Ally (Gaga). Ze heeft haar droom om groot te worden als zangeres bijna opgegeven, totdat Jack haar in de schijnwerpers lokt. Maar zelfs nu Ally's carrière een vlucht neemt, gaat de persoonlijke kant van hun relatie achteruit, terwijl Jack een voortdurende strijd voert met zijn eigen interne demonen.

Het is een verhaal zo oud als de tijd, en dat blijkt duidelijk uit het feit dat Bradley Coopers A Star Is Born de vierde (ja, VIERDE) remake is van de filmklassieker. Echter, met duidelijk gepassioneerde regie en acteerwerk, ondersteund door prachtige muziek en een efficiënte weergave van het klassieke verhaal van vodden naar rijkdom, blijkt dit een uiterst vermakelijk en gedenkwaardig horloge te zijn dat absoluut voorbij vliegt in de loop van bijna twee en een half uur. .

Maar voordat we daar allemaal op ingaan, moet ik beginnen met het openingshalfuur van de film, wat uitzonderlijk is. Ondanks de lange speelduur zit er zoveel in de openingsact, en het wordt gebracht met adembenemende passie en energie, tot het punt waarop ik me binnen zo'n korte tijd absoluut opgewonden voelde door de film.

De passie waarmee Bradley Cooper de film regisseert wordt duidelijk vanaf de openingsscène, en terwijl we zien dat onze superstermuzikant een onwaarschijnlijke en onverwachte band opbouwt met een jonge lokale zanger, begint de film dat eeuwenoude verhaal te vertellen over het vinden van roem in mooie en meeslepende mode.

In de wetenschap dat het een verhaal is dat je kent als je broekzak, verhoogt Cooper op ingenieuze wijze de wijzerplaat naar elf terwijl we zien hoe onze jonge opkomende ster verstrikt raakt in een opwindende wervelwind terwijl ze plotseling wordt vervoerd. van een kleine baan als serveerster tot zingen voor duizenden mensen, culminerend in een verbluffend ontroerende muzikale reeks die aanvoelt als een echte openbaring, terwijl je ziet hoe deze jonge vrouw overweldigd wordt terwijl ze voor het eerst kennismaakt met het sterrendom, iets waar ik absoluut door werd weggeblazen .

Dat openingshalfuurtje is werkelijk uitzonderlijk. Vol emotie, drama en ontroering in een tempo dat de dramatische transformatie van gewone zanger naar superster weerspiegelt, het is op elk moment opwindend om naar te kijken, en veruit de beste openingsact die ik dit jaar uit een film heb gezien, waarmee de rest van de film wordt opgezet. de film fantastisch.

Helaas verlopen de zaken echter niet helemaal op dezelfde verbluffende manier in de rest van de film. Hoewel de rest van A Star Is Born nog steeds goed is, voelde ik me een beetje teleurgesteld dat het niet dezelfde opwindende energie en emotie uit het eerste bedrijf kon vasthouden, omdat de zaken rustiger worden en een beetje voorspelbaarder worden.

Natuurlijk is er niemand die dit verhaal niet kent, dus voorspelbaar zijn is niet zo'n groot probleem, maar wat ik frustrerend vond aan de film was dat hij er niet in slaagde dieper in de levens van de hoofdpersonages te duiken als hun carrières beginnen in totaal tegengestelde richtingen te vliegen.

Als regisseur heeft Cooper fantastisch werk geleverd met het eerste halfuur, en zijn passie voor het onderwerp blijft de hele tijd sterk, maar het probleem zit hem in de manier waarop hij de hoofdpunten van dit eeuwenoude verhaal op een vrij eenvoudige manier portretteert. , iets te gemakkelijk naar elke nieuwe fase in de carrière van de twee zangers gaan zonder voldoende tijd te laten om de zaken te regelen.

Daarin heeft de film een ​​goed tempo, waardoor het tot het einde een zeer vermakelijk kijkstuk is, maar met uitzondering van de openingsact en de finale is er gewoon niet genoeg diepgang voor de individuen hier, waardoor ik een in het middengedeelte weinig afstand genomen van hun emoties, en ik moest vertrouwen op mijn kennis van het klassieke verhaal van vodden naar rijkdom om meer te begrijpen van wat ze voelden.

Dus een beetje meer duidelijkheid en geduld zouden hier een heel eind hebben geholpen, en ik zou oprecht blij zijn geweest om nog ongeveer een half uur van de film te kijken.

Hoewel het tweede tweederde deel van de film niet zo diep ontroerend is, betekent dat niet dat er niets te prijzen valt, want naast Coopers gepassioneerde regie zien we twee fantastische uitvoeringen van zowel de regisseur zelf als Lady Gaga.

Te beginnen met Bradley Cooper, is zijn vertolking van een ouder wordende en vervagende ster door en door fascinerend om naar te kijken. Hoewel hij niet de belangrijkste focus van het verhaal is, is de kwaliteit van zijn optreden zodanig dat ik soms zelfs meer in zijn karakter investeerde dan in de opkomst van het sterretje, terwijl hij de volwassenheid en sympathie van zijn door de strijd geharde personage naar voren haalt. karakter, terwijl hij toch een krachtig beeld geeft van zijn diepere zwakheden, iets dat hem zowel heerlijk aantrekkelijk als toch zeer interessant maakt om doorheen te volgen.

Naast Cooper staat Gaga, die hier een echte revelatie is. Gezien het feit dat ze nog nooit eerder een rol van deze omvang heeft gespeeld, is haar acteervermogen werkelijk verbluffend en geeft ze een optreden dat net zo diepzinnig en opvallend is als elke ervaren actrice uit de A-lijst. Gebaseerd op haar eigen levenservaring in de muziekwereld en haar opkomst tot roem in het echte leven, is de passie die ze voelt voor haar personage duidelijk in elke scène, met het eerder genoemde openbaring-opwekkende muzieknummer 'Shallow' met het beste voorbeeld. van haar ongelooflijke acteerwerk.

Ze heeft een fantastische chemie met Cooper, en de twee maken de relatie van hun personages zowel overtuigend als oprecht aantrekkelijk, zelfs door de onvermijdelijke ups en downs van het verhaal, waardoor je interesse sterk blijft naarmate de film zich door het verhaal naar het einde beweegt.

Uiteindelijk was ik erg onder de indruk van A Star Is Born. Het is helaas niet helemaal perfect, maar na een verbluffende openingsact, en met gepassioneerde en sympathieke regie en optredens, blijkt het hoe dan ook een enorm vermakelijk horloge.

Ik heb de film voor de tweede keer nu gezien omdat mijn vriend de film nog niet kon, maar hij vond het niet zo goed.
Dat mag , het is ook geen slappe marvel film dus...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final