To the Lake


 Een onbekend virus verandert Moskou in een stad van de doden. Er is geen elektriciteit, geld is waardeloos geworden en degenen die nog niet besmet zijn, vechten wanhopig voor voedsel en brandstof. Het hoofdpersonage, Sergei, woont buiten de stad met de vrouw van wie hij houdt en haar autistische zoon. Het is daar nog steeds veilig. Ondanks dat haast hij zich naar Moskou om zijn ex-vrouw en hun zoon te redden, hoewel zij Sergei haat. Deze mensen, die nooit hadden gedacht dat ze ooit weer onder hetzelfde dak zouden zijn, moeten het verleden achter zich laten en op een lange, gevaarlijke reis naar het noorden gaan om een ​​afgelegen jachthuis op een onbewoond eiland te vinden. The Outbreak is een familiedrama te midden van een wereldwijde ramp. Het is een van de eerste post-apocalyptische tv-shows in Rusland en is gebaseerd op het bestverkochte boek Vongozero, dat werd geschreven door Yana Vagner en vertaald in elf talen. Een van de rollen wordt vertolkt door Maryana Spivak (hoofdrol in de film Loveless van Andrei Zvyagintsev, die in 2017 de Juryprijs won in Cannes).

De belangrijkste opnamelocatie in de regio Archangelsk was de plaats Malozhma in het district Onezhskiy. Deze locatie had geen straatverlichting en geen mobiel netwerk. Bovendien had het dorp midden in de productie twee dagen lang last van een waterstoring: de waterleidingen scheurden precies op de opnamelocatie. Bovendien brandde de crew tijdens de opnames een gat in een houten brug nadat ze er volgens het script een vuur op hadden gestookt. Omdat het de enige verbinding was met andere bewoonde gemeenschappen, werd de brug dringend gerepareerd. Ondanks dit incident waren de lokale bewoners erg vriendelijk tegen de outsider-filmcrew: ze hielpen niet alleen bij het organiseren van de opnames, maar namen ook deel aan het project als figuranten. Malozhma heeft 400 inwoners, waarvan de meesten oud zijn.

Dit is een geweldige show. Geweldig acteerwerk, geweldig verhaal, uitstekende muziek. Het is verfrissend na alle formulematige aanbiedingen van Hollywood. GeĆÆnspireerd door een echte griepepidemie in Moskou, was To the Lake een nummer Ć©Ć©n bestseller in Rusland en is nu verschenen in een dozijn talen en bewerkt tot een tv-serie. De grootste afknapper voor mij in een gemiddelde show zijn de koekjesvorm-personages, onmogelijk om om ze te geven. Om je personages geven komt voort uit karaktervorming. Het is alsof je een echt persoon leert kennen. In Epidemia / To The Lake wordt het publiek onderdeel van dit tragische avontuur.
Jammer dat er geen seizoen 2 is, ik had graag geweten hoe het af zou lopen....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final