Maria Astrid van Luxemburg


 Maria Astrid van Luxemburg, geboren op 17 februari 1954 in Kasteel Betzdorf, als dochter van de groothertogen Johannes en Josefina Charlotte van Luxemburg, draagt Maria Astrid een onderscheiden afstamming uit de huizen Nassau-Weilburg en Bourbon-Parma bij zich.

Maria Astrid werd sinds haar jeugd beschouwd als een van de meest begeerde prinsesjes van Europa. Haar opleiding werd gevolgd in Luxemburg en België, culmineerde in 1974 met een diploma verpleegkunde. Zijn toewijding aan sociaal welzijn komt tot uiting in zijn lange presidentschap van het Luxemburgse Rode Kruis sinds 1970.
Op 6 februari 1982 verenigde Maria Astrid haar leven met dat van aartshertog Karel Christiaan van Oostenrijk, in een plechtigheid gehouden in de kathedraal van Notre-Dame Dit tweede nichtjes huwelijk versterkte de banden tussen twee Europese koningshuizen.
Het stel is gezegend met vijf kinderen: Maria Cristina, Emerico, Cristóbal, Alejandro en Gabriela. Elk van hen heeft zijn eigen weg gevolgd, maar altijd onder begeleiding en voorbeeld van hun ouders, die hen de waarden van familie en plicht tegenover de maatschappij hebben bijgebracht.
Gedurende haar leven heeft Maria Astrid zich gedeisd gehouden en zich gefocust op haar humanitaire werk en haar familie. Ondanks dat ze een potentiële kandidaat was voor het huwelijk met prins Charles van Wales, nam haar leven een andere koers, een vol inzet en service.
Maria Astrid blijft vandaag, op haar 70-jarige leeftijd, een symbool van Europese adel die zich inzet voor liefdadige doelen en zorg voor anderen. Haar nalatenschap ligt niet alleen in titels en nakomelingen, maar ook in haar positieve en blijvende impact op de maatschappij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final