Tien van toverstokken


Tien van toverstokken

Van een afstand leek de bundel van tien toverstokken niet zo groot voor de kraai. Maar toen hij eenmaal vastbesloten was de toverstokken te dragen, vroeg de kraai zich snel af of hij wel of niet de juiste keuze had gemaakt en of hij de taak nu niet meer aankan. Was de schat de moeite waard? Deze kaart is een boodschap van voorzichtigheid; u neemt een aanzienlijke verantwoordelijkheid op u die een grotere last kan blijken te zijn dan aanvankelijk werd verwacht. De Tien van Staven kunnen ook een innerlijke kracht weerspiegelen, een kracht die je zal helpen in tijden van strijd.

De kraai vloog door de lucht en zag in de verte op de grond een schepel stokken mooi aan elkaar gebonden. Het bundeltje leek te wachten, in de hoop zelfs, om opgeschept te worden. Toen de vogel dichterbij kwam, stelde hij zich al de mooie dingen voor die hij met de stokken zou creƫren. Met elke slag van zijn vleugels groeide de verwachting en het enthousiasme; hij kon zijn opwinding nauwelijks bedwingen. De kraai stelde zich een succesvolle reis terug naar de slaapplaats voor en hoe de anderen de nieuw gevonden schat zouden bewonderen. Hij dook naar beneden en klemde zich vast aan de bundel, en terwijl hij de lucht in duwde, voelde hij pure vreugde, maar toen voelde hij hoe het gewicht van de stokken hem weer naar de aarde trok. Hij trok zich weer omhoog, in de veronderstelling dat de greep niet meer bestond, maar de vogel voelde nog steeds de dichtheid van de bundel te veel.

Elke keer dat de kraai de stokken naderde, gebruikte hij dezelfde tactiek en elke keer was het resultaat hetzelfde. Gefixeerd op zijn onvermogen om de stokken op te tillen, kon de kraai geen ander alternatief zien. De vogel kon geen andere manier bedenken om de stokken terug naar de slaapplaats te krijgen, en daarom werd hij gedwongen de bundel te laten waar hij hem vond.

Een idee waar je enthousiast over was, leek op afstand misschien gemakkelijk; Maar nu je het van de grond probeert te krijgen, blijkt de taak veel uitdagender dan verwacht. Met strijd gepaard gaat het risico de passie of het enthousiasme te verliezen. Als je wilt slagen, moet je het vuur in je buik weer aanwakkeren. Met de huidige informatie kun je besluiten dat het resultaat de moeite niet waard is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final