A Hazard of Hearts (TV Movie 1987)


 Knappe verfilming van Barbara Cartlands roman, die zich afspeelt op een landgoed waar een onschuldige vrouw (Helena Bonham Carter) onder de betovering van een markies (Marcus Gilbert) en zijn intrigerende moeder (Diana Rigg) valt. Wrotham: Edward Fox. Lady Isabel: Fiona Fullerton. Nicholas: Neil Dickson. Staverly: Christopher Plummer. Old Vulcan: Stewart Granger. Geregisseerd door John Hough.

Nadat haar moeder stierf toen Serena Staverley nog maar negen was, gaf haar vader, Sir Giles, zich over aan zijn diepe passie voor gokken, waardoor zijn enige kind de leiding kreeg over een verarmd huishouden. Nu een verbluffend mooie jonge vrouw, is Serena geschokt als ze hoort dat haar vader is vermoord in een duel. Erger nog, het lijkt erop dat hij vrijwillig, zelfs opzettelijk, naar zijn dood ging. Maar waarom? Het afschuwelijke antwoord is, gepresenteerd door haar geliefde neef Nicholas, die plotseling een huwelijksaanzoek doet, om Serena te redden van een vreselijk lot. Sir Giles heeft niet alleen het landgoed Staverley verloren bij het omdraaien van een kaart, maar hij heeft ook de hand vergokt in het huwelijk van zijn mooie dochter, samen met haar erfenis van tachtigduizend pond, allemaal in een laatste wanhopige weddenschap om te proberen zijn aartsrivaal aan de tafels, Lord Vulcan, te verslaan. Serena heeft geen andere keus dan te trouwen met een man wiens slechte gewoonten hebben bijgedragen aan de ondergang van haar familie. En Lord Vulcan neemt haar mee weg van haar geliefde Staverley naar zijn majestueuze voorouderlijk huis, Mandrake, dat dicht bij de zee ligt en waar Serena het welkom vreemd en sinister vindt. Ontvoerd door een wellustige gast in Mandrake, bedreigd door een smokkelaar en markiezin, gered door een heer, struikrover en zich verzettend tegen het huwelijk uit gemak, realiseert Serena zich langzaam dat ze haar hart heeft verloren aan een man die ze dacht te verachten.

Het is en blijft een leuke film om naar te kijken.
Ik ben een fan van de boeken van Barbara Cartland en nu ik ook nog besmet ben met Corona is het fijn om deze film weer eens te gaan kijken.
Ben nu in quarantine en  dan is het wel heel fijn om dit soort films weer te gaan kijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final