Pera Palas'ta Gece Yarısı


Gebaseerd op de door critici geprezen roman van Charles King, bespreekt deze serie de opkomst van het hedendaagse Turkije, met name degenen die de stad hebben helpen maken tot de geweldige plek die het vandaag de dag is. Esra is een journaliste die op zoek is naar haar volgende grote verhaal. Ze gaat op bezoek bij het Pera Palace, een gewaardeerd hotel in Istanbul dat bekendstaat om zowel zijn intrigerende geschiedenis als zijn mysterieuze bovennatuurlijke gebeurtenissen. Op een noodlottige nacht wordt Esra plotseling teruggestuurd naar het verleden, waar ze zichzelf in 1919 bevindt. Daar ontmoet ze allerlei sleutelfiguren uit het verleden, waaronder meneer Halit, die niet alleen de sleutel is voor Esra's terugkeer naar het heden, maar ook de sleutel is om ervoor te zorgen dat de verkiezing van de eerste president van Turkije, Mustafa Kemal, tot stand komt. Hoe zal Esra het verleden hetzelfde houden om te voorkomen dat de toekomst verandert?—netflix 

Het is een goed verhaal met wendingen die worden veroorzaakt door tijdsprongen die de kijker in eerste instantie in verwarring kunnen brengen. Het verhaal wankelt een tijdje voordat het tempo toeneemt richting het laatste derde deel van de show.

Een verhaal dat de Turkse oprichter Mustafa Kemal Ataturk verbindt, is steevast fascinerend, aangezien Turkije een fascinerend land is. Het verhaal speelt zich af slechts 4 jaar voordat hij de eerste president van de Republiek Turkije wordt.
Betreed het Pera Paleis in Istanbul en ga letterlijk terug in de tijd - voor de jonge Turkse journaliste Esra - naar het tijdperk van de Charlestondans, de Britse overheersing en Agatha Christie. Hier wordt een mysterieuze jonge vrouw genaamd Peride vermoord, wat Esra ertoe aanzet het mysterie te ontrafelen voordat de geschiedenis ten kwade verandert. Het speelt zich af in een tijd van onrust en vangt de geest van de Turken bij het definiëren van hun eigen verhaal. De vriendschap die groeit tussen Esra en de hotelmanager Ahmet is prachtig om te zien. Net als de voorzichtige dans tussen Esra en de mysterieuze Halit. Het speelt als een Agatha Christie-roman, met aanwijzingen die onderweg worden gevonden om te onderscheiden wie vriend van vijand is. De kostuums en muziek zijn perfect. Zeker de moeite waard om te bekijken, ook als je het reizen naar geweldige plekken mist.
Het decorontwerp en de kostuums zijn geweldig. Er is veel moeite gedaan om de toon en de sfeer van die periode vast te leggen.

Hazel Kaya en Tansu Bicer vormen een goed team en de kijker volgt hun buitengewone avontuur gretig.

Ik heb de Engelse Taal gebruikt omdat ik geen Turks spreek en de taal klinkt akelig in mijn oren, door de taal op Engels te zetten heb ik genoten van de serie.
Morgen komt seizoen 2 Naar Netflix, ben zo benieuwd hoe die gaat worden. Esra moet haar moeder gaan redden?

Hopelijk worden Esra en Kahlit een paar en worden zij de ouders van Ahmet, dat zou nog eens een mooie plot twist zijn.
Ben benieuwd :-)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final