Knoflook


 Knoflook

Allium Sativum

Volksnamen: Hoflook, knoeflook, knieflook, tuinlook
Geslacht: Mannelijk
Planeert: Mars
Element: Vuur
Goden: Hecate

Krachten: Bescherming, heling, uitdrijving, lust, anti-diefstal

Rituelen: Men at knoflook tijdens de feesten voor Hecate en liet het op kruidpunten achter als offer voor haar.

Magie: Vroeger droeg men knoflook bij zich als bescherming tegen de pest. Knoflook wordt nog steeds gebruikt om ziektes te absorberen. Smeer gewoon een gepeld teentje knoflook op de zere plek en gooi het daarna in stromend water.
Hier volgt een stukje oude magie om je te beschermen tegen hepatitis. Draag dertien dagen lang dertien teentjes knoflook aan het eind van een touwtje om je nek. Ga op de dertiende dag om middernacht naar de hoek waar twee straten samenkomen, neem de knoflookketting van je hals, gooi die achter je weg en ren naar huis zonder om te kijken.

Knoflook heeft een sterke beschermende werking. Zeelieden dragen het soms ter bescherming tegen schipbreuk. Soldaten droegen het in de Middeleeuwen om zich te verdedigen en de Romeinen aten het omdat knoflook hun moed gaf.
Binnenhuis beschermt het tegen binnendringend kwaad en houdt het dieven buiten. Boven de deur gehangen weert het jaloerse mensen. Knoflook is vooral heel beschermend in nieuwe huizen.
Neem knoflook mee om je te beschermen tegen slecht weer (daarom dragen bergbeklimmers het) en monsters en tegenslagen die tegenstanders je toe willen brengen. Neem een hapje knoflook als boze geesten je belagen of strooi knoflookpoeder over de vloer.

Knoflook onder het kussen beschermt kinderen als ze slapen. Bruidjes droegen vroeger een teentje bij zich voor geluk en om te zorgen dan niets de grote dag kon bederven. Door kookpotten en pannen in te wrijven met knoflook verwijder je negatieve trillingen die anders in het eten gaan zitten. Het eten van knoflook is lustopwekkend.

Een magneet verliest zijn magnetische kracht als je hem inwrijft met knoflook.
Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die veel knoflook eten veel meer kans maken om langer te leven. Zowel geestelijk als lichamelijk ben je veel vitaler, als je geregeld knoflook op je menu zet. Je voorkomt heel wat beschavingsziekten.

Hartkwalen, aderverkalking en hoge bloeddruk komen maar uiterst zelden voor bij (regelmatige) knoflooketers.
Mocht je op Ć©Ć©n of andere manier een giftig kruid of paddestoel binnenspelen, drink dan onmiddellijk een warme kop melk waarin je knoflook kookt. De melk neemt het gif op en de knoflook maakt het onschadelijk.

Knoflook-Olie: Bij dieren: Knoflookolie is een zeer sterk geconcentreerde vorm van knoflook met een zeer onaangename geur (zwavelgeur). Ondanks de sterke geur, zijn de meeste paarden er gek op.
Knoflookolie wordt veel gebruikt voor de afweer van insecten; de lichaamsgeur van uw paard of hond wordt minder aantrekkelijk voor vliegen, muggen, vlooien en andere parasieten.
Geef uw paard in het begin van het parasietenseizoen 1 druppel per week door het voer.
De beste drager hiervoor is honing. Naarmate het seizoen vordert kunt u de dosering opvoeren tot tweemaal daags 2 druppels.

Honden/katten geeft u in het begin slechts 1 druppel per week en dit mag worden opgevoerd tot maximaal 1druppel per dag.

Als uw paard de knoflook niet lust, geef het dan samen met een wortel of een appel. Voor de hond helpt het meestal als u een kopje honingwater maakt met veel honing en daar de druppel knoflook doorheen doet.

Verdeel dit honingwater vervolgens over het voer. Ook een druppel Lemongras wil bij honden nog wel eens helpen.

Toepassingen van knoflook: Je kan knoflook op verschillende manieren gebruiken om je gezondheid te ondersteunen en verbeteren. Wanneer men zwanger is of borstvoeding geeft is het raadzaam het gebruik van knoflook te matigen. Te veel knoflook kan spijsverteringsstoornissen bij de ongeboren baby veroorzaken en daarnaast vinden de meeste baby's de borstvoeding minder fijn wanneer de moeder veel knoflook eet.

Knoflooktenen: De tenen van de knoflook worden het meest gebruikt. Wanneer je met een teentje verse knoflook over acne of wratten wrijft help je het lichaam deze kwaaltjes aan te pakken. Je kunt de tenen ook goed gebruiken bij infecties door de antibiotische effecten. Je kunt hier het beste uitgeperste knoflooktenen voor gebruiken. Deze uitgeperste knoflooktenen zijn ook zeer effectief bij spijsverteringsstoornissen. Je moet hiervoor dagelijks drie tot zes uitgeperste knoflooktenen eten tot je klachten verdwenen zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final