Kaneel


 Genezen met Kaneel


Geslacht: Mannelijk
Planeet: Zon
Element: Vuur
Goden: Venus, Aphrodite

Krachten: Spiritualiteit, succes, heling, kracht, bovennatuurlijke kracht, lust, bescherming, liefde.

Rituelen: De oude Hebreeƫrs gebruikten kaneelolie als onderdeel van een heilige olie om te zalven. Romeinse tempels waren versrierd met kransen van kaneelbladeren. De Egyptenaren gebruikten kaneelolie voor het mummificeren.

Magie: Als wierook verhoogt kaneel de spirituele trillingen, helpt bij heling, trekt het geld aan, simuleerd het paranormale krachten en veroorzaakt het beschermende trilingen. Je kunt het ook gebruiken in zakjes en thee voor deze doeleinden.

Opgelet! Vermijd kaneel tijdens de zwangerschap, omdat het bij medicinaal gebruik prikkelend kan werken. Culinair gebruik is veilig.

Kaneel is Ć©Ć©n van de belangrijkste heilzame kruiden ter wereld. Het wordt ook al eeuwenlang gebruikt tegen griep, verkoudheid en spijsverteringsproblemen.

De etherische olie van kaneel is krachtig, met een peperachtige, droge, kruidige geur. Het is een warmteherstellende olie als u zich moe, koud en zwak voelt. Het stimuleert geest en lichaam en werkt effectief bij het behandelen van stressgerelateerde problemen.

Masseren met kaneelolie kan darmkrampen, constipatie en diarree verhelpen. Ook stimuleert het de bloedsomloop, vooral naar handen en voeten. Als een huisparfum geeft het een gevoel van vitaliteit en levenslust. Het sterkt ontsmettende bestanddelen maken kaneel een nuttig ontsmettingsmiddel dat u beschermt tegen infecties en ziektes.
Kaneel stimuleert de doorbloeding en verlicht koude en vermoeide spieren.

Warmte voetbad: 2 druppels kaneelolie, 5 dr. rozemarijnolie, Laat uw voeten 10 min. in het warme water weken.

Ontspannende massage: Verzacht vermoeide spieren met een massage. Meng 25 ml druivenpitolie met: 1 dr kaneelolie, 3 dr gemberolie, 6 dr marjoleinolie. Masseer de plek stevig om de bloedsomloop te stimuleren en gifstoffen te verwijderen.

Bestrijd lustenloosheid met stimulerende kaneelolie
Concentratie verbeteren: Verbeter uw concentratie en meng in een aromalamp of spuitbusje: 2 dr basilicumolie, 2 dr kaneelolie en 5 dr citroenolie. Kaneel en basilicum verhogen de alertheid en citroen pept u op.

Feestelijke ambiance: Voor een feestelijk winteraroma in uw huis, lost u de volgende oliƫn op in 200ml water: 1 dr kaneelolie, 3 dr mandarijnolie, 6 dr pinboomolie. Giet het mengsel in een spuitbusje en verspreid de geur.

Verwarm uw buik en breng uw spijsverteringssysteem weer op gang met een verzachtend kaneelmengsel.

Buikmassage: Voor een goede spijsvertering masseert u uw buik met 25ml basisolie en 2 dr kaneelolie, 6 dr mandarijnolie, 4 dr pepermuntolie.

Kompres: Om diarree te behandelen, leg u op uw onderbuik een warm kompres met: 2 dr kaneelolie, 6 dr gemberolie, 3 dr sinaasappelolie.

Kaneel is een goed wapen om bacteriƫn en ongedierte te bestrijden die infecties veroorzaken.

Antibacterieel aromalampje: Verjaag verkoudheid en borstinfectiesdoor 2 dr kaneel, 2 dr tea tree olie, 2 dr citroenolie in een aromalamje te doen, deze oliƫn hebben krachtige antibacteriƫle bestanddelen.

Voetmassage: Versterk uw immuunsysteem door uw voetzolen te masseren met 20ml basisolie en 1 dr kaneelolie, 2 dr eucalyptusolie, 2 dr citroenolie, 2 dr tea tree olie.

Nog wat recepten:

Verkoudheid: Als je kou hebt gevat, moet je het volgende doen: neem een eetlepel lauwe honing met ¼ lepel kaneelpoeder 3 keer daags, 3 dagen lang. Dit zal bijna elke chronische hoest, kou of sinusitis genezen.

Indigestie: Kaneelpoeder gestrooid op twee eetlepels honing, ingenomen voor de maaltijd, verlicht zuurvorming en helpt de zwaarste maaltijden beter verteren.

Slijtage en aftakelen: Thee met honing en kaneelpoeder heeft, wanneer regelmatig genomen, een remmend effect op de slijtageslag van het ouder worden. Neem 4 lepels honing met 1 lepel kaneelpoeder en 3 koppen water en verhit dat om thee van te maken. Drink hiervan ¼ kop, 3 tot 4 keer daags.
Het houdt je huid elastisch en remt het verouderingsproces. Je levensverwachting neemt toe en ouderen beginnen zich jonger te voelen en te gedragen.
Voor vitaliteit en een lang leven is het van essentieel belang dat het lichaam ontgift van alle belastende stoffen en toxines en dat het regeneratievermogen gestimuleerd wordt. Een detox/ontgiftingskuur is hier op zijn plaats.

Vermoeidheid, uitputting en burn out: Studies tonen aan dat de suiker in honing eerder helpt dan dat het slecht is bij vermoeidheid. Ouderen die honing en kaneel innemen in gelijke delen zijn meer alert en flexibel. Dr. Milton, die research hiernaar heeft gedaan, zegt dat een halve eetlepel honing in een glas water waarin ook kaneelpoeder is gestrooid, dagelijks na het tandenpoetsen ingenomen en om 15.00 ’s middags, de vermoeidheid binnen 1 week doet afnemen. Je voelt je snel vitaler. Kaneel bevordert ook het libido (geslachtsdrift), wat wijst op een mogelijk stimulerend effect op de geslachtshormonen.

Slechte adem: Grote groepen mensen in Zuid Amerika spoelen hun mond met 1 theelepel honing met kaneel in heet water en zeggen dat hun adem de hele dag fris blijft.

Gehoorverlies: Dagelijkse inname ‘s morgens en ‘s avonds van kaneel en honing in gelijke delen zou het gehoor stimuleren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final