De kluizenaar


De kluizenaar

Sleutelwoorden: meditatie, verlichting, wijsheid, tijd alleen

Element: aarde.

De eenzame heremietkraai, oud en wijs, zit in stille contemplatie diep in het bos op een heilige boom. Hij luistert naar wat de boom te zeggen heeft terwijl de vallende sneeuw op de kleinste takken neerdaalt. Het is de boom die de kraai kennis heeft gegeven en is een symbool van het onderbewustzijn. Na zijn tijd van stille reflectie is hij klaar om zijn kennis door te geven aan degenen die bereid en bereid zijn om naar het dikste deel van het bos te reizen. In zijn mond houdt hij een lantaarn, een symbool van wijsheid om de weg te verlichten. De delicate vallende sneeuw is licht en biedt een mantel die de kraai verbergt voor degenen die niet klaar zijn om zijn kennis te horen.
De zachte, helder glinsterende sneeuwvlokken vertegenwoordigen reiniging en beweging in een spirituele richting die zal leiden tot vervulling van iemands reis.

De stadskraai was moe van alle afleidingen en de kakofonie van gekrijs en gekoer en gekrijs die het concentreren op een enkele gedachte voor zelfs maar een minuut bijna onmogelijk maakte, trok zich terug in het bos voor een periode van rust. Op een boom - alleen, terwijl de sneeuw zachtjes op de grond viel, hoorde de kraai een stem. Het zachte gefluister kwam niet van een engelachtige vogel boven of een bedrieger beneden - het reisde door de takken terwijl het een verhaal weefde dat alleen de kraai kon horen. Elke nacht overspannen de bomen verhalen die de vogel inspireerden, verrukten en intrigeerden. Met elke nacht die voorbijging, werd de kraai bedachtzamer, zelfverzekerder - hij begon te beseffen dat zijn doel dat van een toeschouwer is, maar in plaats daarvan werd hij een deelnemer - een schepper.

Het pad naar geluk is door te begrijpen hoe je in je situatie bent gekomen. De kluizenaar verschijnt wanneer het tijd is om naar binnen te gaan, je geest tot rust te brengen en contact te maken met je innerlijke gids. Je hebt binnenin een licht dat helder brandt; je moet jezelf toestaan ​​om het te zien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final