Wat je bent straal je uit!


Wat je bent straal je uit!

Mensen zijn in mijn ogen van nature liefdevolle wezens met grote verschillen in karakters, levenswijzes en gebruiken. Daardoor is ook niet iedereen zichtbaar.

Echter hebben we allemaal mogelijkheden om iets te doen aan en in deze grote boze mensenwereld.

Voor mij is de oprichter van het Rode kruis: Henri Dunant een voorbeeld. Zijn leven wordt vaak niet herinnert als een van diepe dalen. Die waren er! Hij werd lange tijd niet erkend als de oprichter van het Rode Kruis en was daardoor ook in de (financiele) problemen geraakt. Het is na een artikel van een Duitse journalist dat hij erkenning kreeg en ook de de eerste Nobelprijs voor de vrede. Toen hij stierf loste hij al zijn schulden af en vermelde dat er in het plaatselijke ziekenhuis altijd een bed beschikbaar moest zijn voor een hulp behoevende in onvermogen.

Onvermogenden zijn er velen: soms permanent, soms in een levensfase waarin men het even niet weet... maakt eigelijk niet uit .... of wel? Henri Dunant was een mens: zijn we dat niet allemaal?

We verwijzen vaak naar anderen maar uiteindelijk zijn we allemaal mensen: Ik ben er daardoor persoonlijk van overtuigd dat er in IEDEREEN een Henri Dunant zit.

Liefde straal je uit door het te zijn, te doen, zodat niemand zonder hoeft te zitten. Het kan zo simpel zijn....

šŸ¤—Dikke knuffel voor onszelf en onze voorbeelden die we zelf kunnen zijn, vaak met de kleinste gebarenšŸ¤—


Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final