𝑂𝑉𝐸𝑅𝐿𝐸𝑉𝐼𝑁𝐺𝑆𝑀𝐸𝐢𝐻𝐴𝑁𝐼𝑆𝑀𝐸𝑁


𝑂𝑉𝐸𝑅𝐿𝐸𝑉𝐼𝑁𝐺𝑆𝑀𝐸𝐢𝐻𝐴𝑁𝐼𝑆𝑀𝐸𝑁

Het gegeven dat je alles maar moet accepteren, zit vaak diepgebakken in ons systeem. Altijd maar ja en amen zeggen, pleasen van de ander om maar geen ruzie te krijgen, niet voor jezelf opkomen en je grenzen over gaan. Deze gedragingen zorgen ervoor dat je ver verwijderd raakt van jouw ware Zelf. Het is vanuit oude patronen dat je dit doet. Dit is vaak aangeleerd gedrag, of iets wat je jezelf hebt aangeleerd vanuit een overlevingsmechanisme.

Velen van ons hebben moeten overleven in vroegere tijden. Ergens is er de overtuiging ontstaan dat wij zelf niet belangrijk genoeg zijn. Een gebrek aan zelfvertrouwen, Liefde voor jezelf, eigenwaarde en het kennen van je eigen grenzen, ligt hieraan ten grondslag. Door het moeten overleven, heb je niet geleerd te leven vanuit Liefde. Daarom is het juist zo belangrijk dat je gaat ontdekken welke overtuigingen bij jou zorgen voor deze gevoelens van "tekortkoming".

Het is eigenlijk helemaal geen tekortkoming, maar een vorm van vluchten voor je eigen wensen en behoeften. Deze strategie heeft vaak prima gewerkt in de situaties waar je in hebt gezeten. Je kon toen niet anders. Maar nu, je hebt alle kracht nodig om dit te veranderen, zodat je vanuit Liefde kunt gaan zien dat jij ook belangrijk genoeg bent om voor te zorgen. Je mag voor jezelf gaan zorgen, je hoeft niet altijd de ander voor te laten gaan!

Maak er een ontdekkingsreis van! Maak van jouw levensweg een tijdlijn en ga onderzoeken welke gedachten en gevoelens meespelen in situaties waarin je jezelf wegcijfert. Kun je dat herleiden naar situaties van vroeger? Zie je de overeenkomsten met wat je vroeger altijd deed? Wanneer je inzicht hebt in jouw levensweg, deze gedragingen helder voor jezelf hebt, dan heb je de eerste stap al gezet. Dan kun je gaan kijken wat je nodig hebt om dit gedrag te veranderen. Vraag hulp wanneer je dit nodig hebt! Je hoeft niet alles alleen te doen!

Liefs,

© 𝑆𝐢𝐻𝑅𝐼𝐽𝐹𝑆𝐸𝐿𝑆 π‘‰π΄π‘π‘ˆπΌπ‘‡ 𝐷𝐸 𝑍𝐼𝐸𝐿

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final