De duivel


De duivel

Trefwoorden: Verslaving, Gebondenheid, Verleiding, Geweld

Element: aarde

Midden in een rivier van bloed bovenop zijn laatste prooi, zit de duivel stevig in zijn overtuigingen en is hij niet geïnteresseerd in de levens die hij heeft vernietigd. Zijn aanwezigheid kan koud en donker zijn, maar om zijn prooi te vangen kanaliseert hij soms zijn charmante aard en laat hij het nietsvermoedende slachtoffer gewillig volgen om later te ontdekken dat hij hun vreugde heeft overgenomen en vervangen door wanhoop. Geketend, maar toch in staat zichzelf te bevrijden als ze dat oprecht wenste, is een vogeltje dat symbool staat voor zuiverheid en een vrije geest die is bezweken voor de krachtige eisen van de Duivel. Hoewel deze kaart kan betekenen dat er sprake is van een verslaving die je ervan weerhoudt echte vrijheid en geluk te vinden, kan het ook duiden op angst voor verandering en dat de ketenen die je vasthouden, door jou zijn gecreëerd.

De onstuimig knappe kraai is slim, verleidelijk en een bekwame shapeshifter die zichzelf met precisie vormt met als enige bedoeling het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen. De volmaakte charmeur, deze vogel, is een meestermanipulator die er plezier in heeft zwakheden bloot te leggen en te exploiteren wanneer de tijd hem het beste uitkomt. Op een middag ontdekte de Duivel een makkelijke prooi terwijl hij dicht bij het vogeltje zat dat klaagde dat hij zich machteloos voelde. De vogel waardeerde niet alle eigenschappen die hem uniek maakten of die de innerlijke kracht ervan in zich droegen. Het enige wat de kleine vogel zag was dat hij klein van gestalte was en daarom zwak. De Duivel overtuigde het vogeltje ervan dat het krachtig was en opgetogen toen het vogeltje probeerde iets te zijn wat het niet was en faalde. De Duivel zou terugkomen om het vogeltje weer overeind te houden en opnieuw zou het vogeltje vallen. Na verloop van tijd werd de gewoonte een vaste routine, een gewoonte die het vogeltje niet van zich af kon zetten en een gewoonte die de Duivel vermaakte.

De energie van de Duivel is veelzijdig en bezit de macht om zelfs de slimste mensen te manipuleren. Het is de charmante, joviale Duivel die ons binnen de kortste keren onsmakelijke of destructieve gewoonten als banaal en zonder gevolgen zal laten aanvaarden. Als de Duivel verschijnt, is de boodschap: denk aan gehechtheden of verslavingen die je leven verwoesten of je gevangen houden. Jij hebt de macht om de ketenen te verbreken en jezelf te bevrijden, maar zodra de Duivel je in zijn greep heeft, zal het werk vergen.

Een vurig beest, de Duivel, kan er ook op wijzen dat je wat passie aan je situatie moet toevoegen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final