Planten en kruiden


 
GENEESKRACHT van Planten  en Kruiden.


Al eeuwenlang is duidelijk dat veel planten een medicinale werking hebben. Niet voor niets kregen heel veel planten in het latijn de toevoeging Officinale wat geneeskrachtig betekent.
Lang niet altijd of liever nog bijna nooit is die werking wetenschappelijk onderzocht en vastgesteld. Alleen de opiaten werden wel door de wetenschap erkend en op de dag van vandaag nog dagelijks gebruikt.
Neemt niet weg dat hele volksstammen de vertrouwen op heilzame werking van heel veel uit planten gewonnen worden.in Nederland groeiende planten waar een bepaalde medicinale werking aan wordt toegekend. Veel daarvan komen nog uit de tijd van het kruidenvrouwtjes. Veel geneeskrachtige planten horen in de kruidengroep en omgekeerd geldt hetzelfde.
Toch gaat het bij kruiden vaker om de smaak en geur dan om hun werking. Er zijn planten die hebben gewoon alles; ze bloeien mooi, staan stoer in een border, hebben een medicinale werking en zorgen.
Ik zal hier vaker op terug komen en meer informatie plaatsen over kruiden en de grondlegger van onze moderne geneeskunde hoe dit tot stand is gekomen en dat het kruidenvrouwtje (hekserij als scheldwoord werd gebruikt) helemaal niet zo slecht en duister was . Zij waren de pioniers van de geneeskunde en wetenschap van nu.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final