Boodschap van de Tijger


De geest van de tijger kan je leren assertiever te zijn en openlijk te spreken. Probeer niet klein te spelen of alles te accepteren om mensen tevreden te stellen. wees kalm en sterk en beslis wat je wilt. Je hoeft niet agressief te zijn, want agressie is precies het tegenovergestelde van onderwerping: hier zul je dit slachtoffer-daderspel volledig moeten verlaten en gewoon je grenzen moeten bepalen.

Sommige mensen gebruiken vaak de term 'grenzen', maar grenzen kunnen gemakkelijk worden verward met muren die om ons heen zijn gebouwd om ons tegen potentiële misbruikers te beschermen. Echte assertiviteit gaat niet over bescherming, defensieve houding of zelfs afwijzing. Het gaat erom dat je kalm je standpunt inneemt, wetende dat alleen jouw innerlijke waarheid ooit zal zegevieren, ondanks de meningen en oordelen die anderen over jou hebben. Krijgt u kritiek? Waarschijnlijk. Maakt het uit? Niet echt.

Als je je hele leven leeft volgens wat mensen van je denken, zul je altijd iemand vinden die wil devalueren wie je bent – ​​als een weerspiegeling van wat je jezelf feitelijk aandoet. Je zult je er alleen maar ellendiger door voelen. Jouw meningen en verlangens zijn net zo waardevol als die van anderen. Weet dit zeker, en het zal gemakkelijk zijn om jezelf te uiten zonder conflicten te creëren – omdat anderen over het algemeen je zelfrespect zullen respecteren. Kijk maar naar een tijger: je voelt deze krachtige energie meteen en raakt erdoor geïnspireerd.

Boodschap van de Tijger: "Wees assertief en spreek je waarheid. Niemand anders zal het voor je doen."

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final