Planet of the Apes (2001)


 In het jaar 2029 gaat astronaut Leo Davidson aan boord van een podcruiser op een ruimtestation voor een reddings- en herstelmissie, maar een abrupte omweg door een ruimtetijd-wormgat brengt hem op een vreemde planeet waar pratende apen heersen over het menselijk ras. Met de hulp van de sympathieke chimpansee-activist Ari en een kleine groep menselijke rebellen leidt Leo de poging om het oprukkende Gorilla-leger onder leiding van generaal Thade en zijn meest vertrouwde krijger Attar te ontwijken. Nu is de race begonnen om een ​​heilige tempel in de Verboden Zone van de planeet te bereiken, waar ze de schokkende geheimen van het verleden van de mensheid moeten ontdekken – en de sleutel tot haar toekomst.

Bedankt Hollywood. Nog een andere filmklassieker die volkomen verpest is door een goedkope, oppervlakkige, effectrijke en overbodige remake. De originele "Planet of the Apes" was een intelligente en tot nadenken stemmende film met een heel duidelijke boodschap. Het was een film die zich vrijwel geheel op de dialoog concentreerde, wat erg saai klinkt maar eigenlijk heel interessant was.

Deze film daarentegen lijkt vrijwel ALLE dialogen te hebben afgeschaft. In plaats van een geweldige film krijgen we een ontzettend stomme twee uur durende achtervolgingsfilm. De dialoog is tot een minimum beperkt, er is geen karakterinteractie en ontwikkeling en meestal is het extreem moeilijk om erachter te komen wat er aan de hand is. In plaats daarvan krijgen we een aantal zinloze actiescènes, enkele marginaal grappige oneliners en enkele zeer holle quasi-intelligente gesprekken.

Het enige dat het vermelden waard is aan deze film is dat hij er absoluut fantastisch uitziet. De make-up van de apen is prachtig, en ook de decors en achtergronden zijn prachtig. Dit neemt echter niet weg dat "Planet of the Apes (2001)" is een zeer oppervlakkige en simplistische film, gevuld met flinterdunne karakters, stomme dialogen en een vrijwel onbestaande plot. Alsjeblieft Hollywood, stop met het verpesten van geweldige films door er zinloze blockbusters van te maken.

Oh ja, het einde sloeg nergens op.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final