De gehangene


De gehangene

Trefwoorden: uitstellen, loslaten, wachten, wachten om te beslissen

Element: water.

De kraai hangt aan de bloeiende kersenboom en laat zijn vleugels in volledige overgave vallen. Hij blijft stil staan, leunt in de houding en laat het bloed naar binnen stromen om zijn hersenen te voeden. Hij heeft losgelaten en heeft vrede, weg van de rauwe geluiden van de slaapplaats. Het is in de stilte dat hij de antwoorden zal ontdekken die hij nodig heeft om een ​​project of verlangen vooruit te helpen. De Gehangene vraagt ​​je de situatie of het plan op pauze te zetten, zodat je er vanuit een andere hoek naar kunt kijken. Er kan een essentieel element zijn dat u mist, en het resultaat kan een langere vertraging zijn. De Gehangene kan voorstellen om zowel mentaal als fysiek uit de situatie te stappen, zodat u uw energie kunt opladen en het probleem met een hernieuwde vitaliteit kunt benaderen. Deze kaart kan ook een project vertegenwoordigen dat in de wacht is gezet vanwege een externe kracht waar je geen controle over hebt, en de enige manier om te handelen is geduldig wachten.

De kraai ging op een tak van een kersenboom zitten, waar hij nadacht over zijn volgende maaltijd; ideeƫn waren er echter maar heel weinig tussen, en hij vreesde het moment waarop zijn maag zou gaan rommelen. Voordat de kraai zich kon schrap zetten, raasde er een windvlaag door de boom en bracht de nietsvermoedende vogel uit balans. Tegelijkertijd raakte zijn voet bekneld door een vers ontkiemde stengel. De kraai klapperde aanvankelijk vurig met zijn vleugels terwijl hij uit alle macht probeerde zichzelf te bevrijden of op zijn minst weer rechtop te gaan staan, maar het had geen zin - hij zat vast.

De kraai gaf toe aan zijn situatie en ontspande zijn vleugels en liet ze los aan de krachten van de aarde. Vanuit dit perspectief zag de wereld er heel anders uit, dacht de kraai, terwijl het landschap er fris en nieuw uitzag. De vogel merkte hoe de kleuren en de planten op de grond verschenen en terwijl hij zich binnen enkele centimeters van zijn ogen verwonderde over het tafereel, zag hij nieuwe mogelijkheden, waaronder ooit over het hoofd geziene insecten en gevallen fruit. Een gretigheid om te genieten van alle overvloed die de omgeving te bieden had, verving de zorgen die de kraai aanvankelijk voelde over een rommelende maag. Net toen de kraai zich op zijn gemak voelde in zijn positie, begaven de stengels het en landde de kraai op zijn volgende maaltijd.

Soms zijn er krachten buiten onze controle die de vooruitgang tegenhouden of die van ons eisen dat we een plan in de wacht zetten. Je slipje in de war brengen zal de situatie niet veranderen en zal alleen maar tot frustratie leiden. Beschouw deze gedwongen time-out als een kans om uw situatie vanuit een ander perspectief te bekijken; de tijd kan nieuwe inzichten aan het licht brengen die u over het hoofd hebt gezien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final