Wifelike (2022)


 Wanneer de kunstmatige mens Meredith als metgezel wordt toegewezen aan de rouwende weduwnaar William, is ze ontworpen om zich te gedragen als zijn overleden vrouw. Maar in de strijd om een ​​einde te maken aan de exploitatie van AI probeert een organisatie haar programmering te saboteren.

Ik heb een gezegde voor mede-sciencefictionfans dat luidt: "We moeten lijden voor onze sciencefiction." Dat komt omdat de meeste inspanningen in het genre, vooral die met een laag budget, middelmatig zijn, slecht geschreven met tweederangs acteerwerk en vreselijke productiewaarden. Maar af en toe, heel zelden zelfs, komt er een juweeltje als Wifelike langs dat niet alleen de verwachtingen overtreft, maar ze zelfs wegblaast.

Geschreven en geregisseerd door James Bird (pas op voor deze man ) Wifelike speelt zich af in de nabije toekomst waarin een bedrijf synthetische menselijke constructies maakt (voornamelijk verbluffende vrouwen) als metgezellen voor rijke en machtige mannen. Als je denkt dat dit een exploitatiefilm is om schaars geklede mooie vrouwen te laten zien, heb je het mis. Het kan zeker geen kwaad om zulke schoonheid te laten zien, maar Wifelike heeft meer aan het hoofd dan goedkope uitbuiting. De cast wordt geleid door de altijd goede Johnathan Rhys Meyers en de voortreffelijke Elena Kampouris. (Dit meisje wordt een GROTE ster) Kampouris die de rol speelt van Meyers' Android Wife is een van die zeldzame actrices die niet alleen een verbluffende schoonheid is, maar ook een combinatie van kracht en intelligentie heeft die tegenwoordig zeer zeldzaam is bij jonge Amerikaanse acteurs. Ze rondt dit alles af met perfecte dictie en een melodieuze altstem die pure perfectie is.

Wifelike is ook een geweldige prestatie omdat het opgenomen in slechts 17 dagen (ik kan nog steeds niet geloven dat ze dat hebben gedaan). Het verhaal, het acteerwerk en de regie zullen slimme sciencefictionfans van begin tot eind betrokken houden. Ik kan deze film aanbevelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final