Locke & Key (TV Series 2020–2022)


Nadat hun vader onder mysterieuze ome te stelen. Van Carlton Cuse en Meredith Averill is Locke and Key een coming-of-agstandigheden is vermoord, verhuizen de drie Locke-broers en -zussen en hun moeder naar hun ouderlijk huis, Key House, dat ze ontdekken vol magische sleutels te vinden die mogelijk verband houden met de dood van hun vader. Terwijl de Locke-kinderen de verschillende sleutels en hun unieke krachten onderzoeken, ontwaakt een mysterieuze demon - en hij zal er alles aan doen om ze-mysterie over liefde, verlies en de onwrikbare banden die familie definiëren.—Netflix

Het originele stripboek speelt zich af in Lovecraft, Massachusetts, en is een eerbetoon aan HP Lovecraft, een auteur van gotische horrorverhalen uit de 19e/20e eeuw. Het werd veranderd in Matheson ter ere van schrijver Richard Matheson, wiens werk veel van de inspiratie vormde voor het originele stripboek.

Er zijn in totaal 24 succesvol gemaakte sleutels in de serie (exclusief de mislukte pogingen van Benjamin Locke en Gabe). Dit zijn, in de volgorde van hun eerste gebruik op het scherm: Matchstick, Anywhere, Mirror, Head, Ghost, Echo, Music Box, Plant, Identity, Mending, Crown of Shadows, Omega, Hercules, Dollhouse, Memory, Chain, Demon, Alpha, Angel, Animal, Snowglobe, Timeshift, Harlequin Chest en Creation. De eerste 12 verschijnen in seizoen 1, de volgende zeven - in seizoen 2, en de laatste vijf - in seizoen 3.

Netflix-series hebben vaak een bepaalde sfeer, maar Locke & Key is uniek genoeg om zich wat meer te onderscheiden van de rest. Gebaseerd op een IDW-stripboek, was dit een getrouwe bewerking van het bronmateriaal, terwijl het toch uniek aanvoelde. De acteurs waren allemaal leuk en de "kinderen" groeien aanzienlijk van seizoen 1 tot seizoen 3. Seizoen 1 en 2 zijn een wilde rit van begin tot eind en met korte seizoenen houd je je adem in om te zien hoe het afloopt. Seizoen 3 laat te wensen over, maar behoudt nog steeds een leuke boog en een zeer bevredigend einde. Ik ben blij dat ze deze serie niet jarenlang hebben uitgemolken en dat het een respectabele en sterke finale heeft kunnen hebben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final