Zes van Pentakels


Zes van Pentakels

De royaal liefdadige kraai deelt graag een vis, hij heeft er twee en maakt zich geen zorgen om er nog meer te vinden. Hoewel hij een meelevende kraai is, is hij niet noodzakelijkerwijs een filantroop, aangezien hij in de toekomst wel een vorm van terugverdientijd verwacht. De Zes van Pentakels duidt een tijd aan van het ontvangen of aanbieden van hulp met bepaalde voorwaarden.

De hongerige kraaien besloten naar het strand te gaan op zoek naar voedsel. Toen ze echter aankwamen, was het tij hoog en was de oogst extreem klein. Met knorrende magen was het duidelijk dat er niet genoeg was om hen beiden te voeden. Boven hun hoofd vloog een kraai die twee vissen droeg en een kans zag. De slimme kraai voelde dat het paar honger had en bood hen een van zijn vissen aan. Vergis je niet: deze kraai, hoe genereus zijn aanbod ook was, was geen filantroop en vroeg er iets voor terug. De hongerige kraaien namen het aanbod aan, zonder na te denken over de gevolgen. Na verloop van tijd leerden ze dat het offer veel hoger was dan de waarde van één vis. Als het tweetal maar een paar uur had gewacht, zou het tij zijn teruggetrokken en zou het strand voldoende voedsel hebben opgeleverd, geheel vrijblijvend.

Wees voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Niet iedereen die hulp biedt, doet dit vanuit filantropie. Voordat u steun accepteert, leest u de kleine lettertjes en begrijpt u wat er van u wordt verwacht, aangezien u mogelijk meer moet terugbetalen dan u heeft ontvangen. De Zes van Pentakels kan er ook op wijzen dat u in de positie verkeert om middelen aan te bieden als een investering die uiteindelijk wel of niet rendabel kan zijn. Laat uw intuïtie uw gids zijn terwijl u alle details afweegt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final