Hopi Indiaanse leider White Eagle


 Hopi Indiaanse leider White Eagle gaf een paar dagen geleden commentaar op de situatie:

"Dit moment dat de mensheid nu ervaart, kan worden beschouwd als een deur of een gat. De beslissing om in het gat te vallen of door de deur te lopen, is aan jou. Als je de informatie 24 uur per dag consumeert, met negatieve energie, constant nerveus, met pessimisme, dan val je in dit gat.
Maar als je deze kans aangrijpt om naar jezelf te kijken, om leven en dood te heroverwegen, om voor jezelf en anderen te zorgen, dan ga je door de poort.
Zorg voor je huis, zorg voor je lichaam. Maak verbinding met je spirituele thuis. Als je voor jezelf zorgt, zorg je tegelijkertijd voor iedereen.
Onderschat de spirituele dimensie van deze crisis niet. Neem het perspectief van een adelaar die alles van bovenaf ziet met een bredere blik. Er is een sociale vraag in deze crisis, maar ook een spirituele vraag. Beide gaan hand in hand.
Zonder de sociale dimensie vervallen we in fanatisme. Zonder de spirituele dimensie vervallen we in pessimisme en zinloosheid.
Je bent klaar om deze crisis te doorstaan. Pak je gereedschapskist en gebruik alle beschikbare hulpmiddelen.
Leer de weerstand van het voorbeeld van de Indiase en Afrikaanse volkeren: we zijn en worden nog steeds uitgeroeid. Maar we zijn nooit gestopt met zingen, dansen, een vuur stoken en vreugde hebben.
Voel je niet schuldig dat je je gelukkig voelt in deze moeilijke tijden. Verdrietig of boos zijn helpt helemaal niet. Weerstand is weerstand door vreugde!
Je hebt alle recht om sterk en positief te zijn. En er is geen andere manier om dit te doen dan door een mooie, vrolijke en stralende houding aan te nemen.
Dit heeft niets te maken met vervreemding (onwetendheid over de wereld). Dit is een weerstandsstrategie.
Wanneer we door de deur lopen, hebben we een nieuw wereldbeeld omdat we onze angsten en ontberingen onder ogen hebben gezien. Dat is alles wat je nu kunt doen:
- Rust in de storm
- Blijf kalm, bid dagelijks
- Maak er een gewoonte van om elke dag het heilige te ontmoeten.
Toon weerstand door middel van kunst, vreugde, vertrouwen en liefde.

~Hopi Indian Chief White Eagle

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final