Rad van Fortuin


Rad van Fortuin

Trefwoorden: levenscyclus, ups en downs, geluk

Element: Vuur.

Wat rondgaat, komt rond, en dat geldt ook voor het Rad van Fortuin. In moeilijke tijden dient deze kaart als herinnering dat met het slechte ook het goede gepaard gaat en er verandering op komst is. De drie kraaien in het midden wijzen naar binnen en symboliseren jouw innerlijke kracht om het wiel te bewegen en ons vermogen om de hoeveelheid tijd die we ‘omhoog’ of ‘omlaag’ doorbrengen te bepalen. De acht kraaien die naar buiten gericht zijn op het wiel vertegenwoordigen de spaken van het wiel en de energie die elke richting bezit. Hoewel ze aan het stuur lijken te zitten, geven hun vleugels hen hun vrijheid, wat symbool staat voor ons vermogen om van een moeilijke situatie te leren en er doorheen te komen.

Het Rad van Fortuin draait en draait zonder te stoppen en zorgt ervoor dat elke kraai zijn dag heeft. Na de regen heeft de kraai tijd om zich in de zon te koesteren. Na een hongersnood zullen de kraaien zich tegoed doen aan het strand. Net als de zon opkomt en ondergaat, rolt de tijd door en ontvouwen zich onderweg verhalen. Hoewel de vogels de tijd niet kunnen stoppen, kunnen ze genieten van de goede tijden of zich wentelen in de slechte - hoe dan ook kunnen ze hun blootstelling verlengen.

De boodschap van het Rad van Fortuin is simpelweg: ook dit zal voorbijgaan. Voor niemand staat de tijd stil. Als het Rad van Fortuin verschijnt, is dat meestal een positief teken en een herinnering om optimistisch te blijven, want met de tijd veranderen alle omstandigheden en uiteindelijk zul je een periode van gemak en comfort vinden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final