The Umbrella Academy (TV Series 2019–2024)


 Op dezelfde dag in oktober 1989 worden drieënveertig baby's op onverklaarbare wijze geboren bij willekeurige, niet-verbonden vrouwen die de dag ervoor geen tekenen van zwangerschap vertoonden. Zeven worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves, een miljardair-industrieel, die The Umbrella Academy opricht en zijn 'kinderen' voorbereidt om de wereld te redden. Maar niet alles verliep volgens plan. In hun tienerjaren viel het gezin uiteen en viel het team uit elkaar. Nu ze bijna dertig jaar oud zijn, herenigen de zes overlevende leden zich na het nieuws van Hargreeves' overlijden. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en Number Five werken samen om een ​​mysterie rond de dood van hun vader op te lossen. Maar het vervreemde gezin begint opnieuw uit elkaar te vallen vanwege hun uiteenlopende persoonlijkheden en vaardigheden, om nog maar te zwijgen van de dreigende wereldwijde apocalyps.

Het concept van regen is een terugkerend thema voor Vanya, met name in verwijzing naar haar krachten; bijvoorbeeld, het orkest waar ze voor speelt heet St. Pluvium's, naar het Latijnse woord voor "regen", en het is tijdens haar auditie voor de eerste stoel dat ze voor het eerst toegang krijgt tot haar kracht als volwassene. Andere vroege toepassingen van haar kracht als volwassene (in afleveringen zes en zeven wanneer ze de lantaarnpalen buigt en in aflevering zeven terwijl ze Leonard redt), gaan gepaard met een vreemde regenstorm die opklaart zodra ze kalmeert. Paraplu's bestaan ​​om de gebruiker te beschermen tegen regen, net zoals The Umbrella Academy werd gecreëerd om de wereld te beschermen tegen de apocalyps die Vanya met haar krachten zal veroorzaken. Bovendien, in de eerste aflevering wanneer de eerste foto's van de Umbrella Academy worden getoond, tijdens de aankondiging van Sir Reginalds dood, worden de foto's eerst wazig en vervolgens volledig verduisterd door regen, die in focus komt voordat de opname eindigt.

Wauw. Wat een teleurstelling was seizoen 4. Ik keek zo uit naar seizoen vier. Ik had de tijd genomen om elke aflevering en seizoen één tot en met drie opnieuw te bekijken in de loop van twee weken. Ik was echt enthousiast om seizoen vier te beginnen. En wat een teleurstelling was het. Ze namen een hele goede sci-fi/fantasyshow en veranderden het in een domme slapstickcomedyshow. De personages waren hulzen van hun eerdere karakteriseringen. Mijn favoriete personage, Number 5, was een platte, levenloze huls van zichzelf. Een personage dat opviel door zijn humor, sarcasme en intelligentie, liet daar niets van zien tijdens het seizoen. Hij leek meer op een verloren puppy tijdens het seizoen. Ze probeerden het geld dat Hazel en cha-cha meebrachten naar seizoen één te repliceren met nieuwe personages, bekend als Jean en Gene. Niet eens in de buurt. Allison was nog steeds boos op iedereen en Ben was gewoon een totale eikel het hele seizoen. Beiden werden echt oud. Diego en Luther werden veranderd in clowns. Het enige personage dat zichzelf leek te zijn in vergelijking met de eerdere seizoenen was Klaus.

En dan hebben we het nog niet eens over de plotgaten in het verhaal, het einde van het verhaal en de onbeantwoorde vragen die blijven hangen. Ik bedoel helemaal niets over Reggie en zijn achtergrond ( was hij niet een alien of zoiets? ). Ik was echt teleurgesteld over dit seizoen. Terwijl de eerste 3 seizoenen echt heel goed waren was dit een tegenvaller en dat terwijl dit de finale was met maar 6 afleveringen. ook zoiets van : Huh centen op ofzo ?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final