Damsel (2024)


 Een jonge vrouw, Elodie, ontmoet een knappe prins en ze worden verliefd. Op hun bruiloft wordt onthuld dat de prins sinisterdere redenen had om haar het hof te maken: ze moet worden geofferd aan een draak die het koninkrijk terroriseert. Elodie moet nu vechten voor haar overleving.

Elodie: Ik ben niet degene waar je bang voor moet zijn. Dit is het einde van je verhaal.

Het nam een ​​basisprincipe van de jonkvrouw in nood en voegde er een nieuwe draai aan toe. Millie Bobbie Brown is de jonkvrouw uit de titel, genaamd Elodie. Ze is de oudste dochter van koning Bayford (Ray Winstone). Elodie heeft een jongere zus, Floria (Brooke Carter) en haar stiefmoeder is Lady Bayford (Angela Bassett). Hun koninkrijk is erg arm, dus verlooft koning Bayford Elodie met prins Henry (Nick Robinson) uit een rijk koninkrijk dat wordt gerund door koningin Isabelle (Robin Wright). Het probleem is dat de voorouders van koningin Isabelle verwikkeld zijn geraakt in een gevecht met een nabijgelegen draak (de Perzische actrice Shohreh Aghdashloo verzorgt de heerlijke stem van de draak) en gedwongen worden om een ​​offer te brengen aan de draak in de vorm van een prinses. Door Prins Henry te laten trouwen met iemand uit een ander koninkrijk, kunnen ze dat arme meisje opofferen in plaats van een van hun eigen. Dus, natuurlijk, wordt Elodie na haar bruiloft in het hol van de draak gegooid.

Elodie is echter niet je typische jonkvrouw. Ze is slim, veerkrachtig en vindingrijk. Ze speelt een kat-en-muisspel met de draak en probeert in leven te blijven. Onderweg ontdekt ze de waarheid over de geschiedenis van de draak.

Mevrouw Brown is erg goed als Elodie. Ze komt niet over als een girl boss. Ze is vastberaden, bang, dapper en kwetsbaar. Angela Bassett heeft ook een leuke rol als de stiefmoeder die allesbehalve slecht is. Nog een trope die verdraaid is, want ze is een felle bondgenoot. Robin Wright is elegant en gemeen als koningin Isabelle die bereid is onschuldige meisjes op te offeren om haar koninkrijk te redden.

De sets zijn prachtig en de actie is goed geregisseerd. Het verhaal beweegt zich voort en is erg compact, zodat we alles leren zonder dat het ons via expositie uitgelegd hoeft te worden (iets wat heel gebruikelijk is bij hedendaagse schrijvers). Er zit geen poespas in deze film en de speelduur van 110 minuten vliegt voorbij. Het enige negatieve aan deze film zijn de dialogen. Ze zijn niet verschrikkelijk, maar ook niet geweldig. Sommige zijn melig en andere lijken gekopieerd van een oud volksverhaal. Het verpest de film niet, maar het laat je wel om de verkeerde redenen lachen.

Het is een goede film , Te zien op Netflix.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final