Waarheid


“Hier is een waarheid die je niet vaak hoort:

Getraumatiseerde vrouwen hebben het potentieel om de machtigste mensen ter wereld te worden.

De meest onwetende leden van de samenleving noemen dit type vrouw ‘beschadigd’. Maar ze is het krachtigste type vrouw dat er is.

Wat ze vergeten is dat overlevenden het gevaarlijkste voordeel van allemaal hebben: veerkracht.

Als je het probeert en je probeert, maar je kunt een vrouw nooit neerhalen, weet je dat er geen weg meer terug is.

Houd jezelf niet voor de gek. Je zou haar nooit kunnen verslaan. Je zal nooit.

Dit is de vrouw die altijd uit de dood zal opstaan; Vrouwe Lazarus, na door de hel en terug te zijn gegaan.

Dit is de vrouw die keer op keer haar voeten in de vlammen heeft verbrand en altijd leeft om een ander verhaal te vertellen – zelfs als ze weer tot leven moet kruipen. . . .

Als iemand tegen haar zegt: ‘Je kunt het niet’, zegt ze: ‘Wacht maar en kijk hoe’

Ze is een vurig licht geboren uit winterse duisternis. Door Hades naar de onderwereld gebracht, brengt Persephone lente en wedergeboorte voort wanneer ze eindelijk uit de kou tevoorschijn komt.

Ze bezit haar schaduwen en weeft ze naadloos in het weefsel van haar vrijheid, creativiteit, verbeeldingskracht en onafhankelijkheid. . . .

Ze beleefde al haar nachtmerries in hoge definitie. Ze kreeg alle reden om op te geven en kreeg elke rechtvaardiging om nooit in zichzelf of iemand anders te geloven.

Maar er schuilt rauwe magie in de manieren waarop ze geloof in zichzelf cultiveert, om de dromen te manifesteren die haar ziel moest voortbrengen.

Ondanks alles overwint ze nog steeds.

Ze overleeft nog steeds en bloeit.

De ‘beschadigde’ vrouw is in staat tot een immense manifestatie, niet alleen ondanks, maar ook dankzij de trauma’s die ze heeft doorgemaakt.

Er is niemand gemotiveerder dan een vrouw die haar hele leven voortdurend te horen krijgt wat ze niet kan/mag of wie ze niet kan/mag zijn.

Er is niemand die meer vastbesloten is om te slagen dan iemand die niets meer te verliezen heeft.

De ‘beschadigde’ vrouw tekent niet voor de ontberingen van haar reis – maar speelt de kaarten die haar zijn toegedeeld volledig uit.

De ‘beschadigde’ vrouw is helemaal niet beschadigd – ze is gewond, en door haar wonden te kanaliseren en te genezen, wordt ze de bron van ongelooflijke energie, de plek van ongelooflijk potentieel voor overvloed en verandering.

Ze bezit de macht om haar wonden te gebruiken voor het grotere goed en haar hoogste goed.

Ze bouwt haar eigen succes op en wordt haar eigen stoere heldin; neigt naar haar eigen geschaafde knieƫn.
Ze gebruikt elke steen die naar haar wordt gegooid om de basis voor haar rijk te leggen.

Steen voor steen bouwt ze – en ondanks elke poging om haar muren af te breken, redt ze zichzelf keer op keer.

Ondanks dit alles kan dit type overlevende nog steeds te maken krijgen met haat, afgunst en hebzucht van de mensen om haar heen. . . .

Als gevolg hiervan wordt ze de overlevende van talloze heksenjachten en het doelwit van veel vervolgers. Maar als ze haar op de brandstapel proberen te verbranden, doet ze wat vanzelfsprekend is: ze wekt zichzelf weer op. . . .

Als ze nu creƫert, creƫert ze nieuwe werelden en transformeert en manifesteert ze op een niveau dat niet kan worden herschapen door iemand die nooit heeft hoeven worstelen om te overleven.

Als je de stem van een krachtige overlevende en de wil van een krijger hoort, kun je niets anders doen dan stoppen en luisteren.

Zij is de stem van een miljoen geleefde levens.

Zij is de stem van de hopelozen en de machtelozen wanneer het vuur weer in hun ogen wordt gebracht. Zij is de voorbode van de rechtvaardigheid die de stemlozen zo graag willen horen, voelen en aanraken.

Ongeacht hoeveel je probeert en hoe het ook mag lijken, je kunt een overlevende als deze nooit echt op de knieƫn krijgen; ze weet al welke waarde haar littekens met zich meebrengen.

Ze weet de scheuren tussen haar wonden met goud te vullen.

Ze weet elk bitter woord dat over haar wordt uitgesproken, om te zetten in een met ijzer beklede wil die haar en andere gekooide vogels zal bevrijden.

Je kunt nooit een ‘beschadigde’ vrouw verslaan, omdat ze precies weet hoe ze zichzelf moet redden.’

~ Shahida Arabi, fragmenten uit She is powerful
Artiest: Kosmische Svasti
via The Lemurian Unicorns

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final