The Gentlemen (TV Series 2024)


 De serie volgt Eddie Horniman, die het omvangrijke landgoed van zijn vader heeft geërfd, maar ontdekt dat het zich bovenop een wietimperium bevindt dat eigendom is van de legendarische Bobby Glass. Heeft deze oprechte soldaat het in zich om de duistere kunsten van de Britse criminele onderwereld onder de knie te krijgen en de hele operatie onder controle te krijgen?

Als dat enige zin heeft. Wat ik probeer te zeggen terwijl ik het citaat van Aristoteles in de spiegel houd, is dat dit de moeite waard is om te bekijken, simpelweg vanwege alle uitstekende individuele prestaties. Er zijn nog veel meer redenen om mee te doen, maar de acteerclinic op de parade hier is erg leuk.

De delen:

#1 - Het verhaal

Dit verhaal begon uiteraard met de film, maar heeft slechts een zeer oppervlakkige relatie met dat werk. Elke aflevering heeft een begin, midden en een einde, evenals een cliffhanger of iets anders om kijkers verder te stuwen. Net als bij zijn films werkten sommige verhalen voor mij, andere niet. Sommige conflicten waren gewoon veel te gemakkelijk qua oplossing. Eddie kwam in veel te veel problemen terecht toen hij probeerde zijn gezin uit het bedrijf te halen, waarbij hij te veel gevaarlijke opdrachten aanvaardde om redenen die niet voldoende werden uitgelegd, en niet aan mij.

#2 - De dialoog

Ritchie lijkt zijn eigen vorm van dialoog te hebben ontwikkeld waarin straatjongens en lowlifes met een soort moderne Shakespeariaans geklets praten, ver boven de taal van de gemiddelde zak, zowel in het echte leven als in andere films. Terwijl Tarantino beroemd werd vanwege de manier waarop sommige van zijn personages vervallen in lange monologen, alleen of in een groep, gooien Ritchie's creaties in hun spraakgebruik veel woord-per-dag-kalendervocabulaire rond. Het komt soms gekunsteld over, maar vaker wel dan niet zijn zijn dialogen erg leuk.

#3 - De personages

Het tot leven brengen van grappige personages op het scherm is zeker Ritchie's sterke punt, of één daarvan. Eddie, Susie, Jimmy, Bobby en Geoff zouden hier allemaal van kunnen weglopen en hun eigen serie kunnen lanceren. Het helpt om zulke getalenteerde acteurs je regels te laten voorlezen, en het is zeker belangrijk dat acteurs geweldig materiaal hebben om in de rollen te verwerken die ze helpen creëren.

Vergeleken met ongeveer 99% van wat er op tv- en filmland te vinden is, was deze serie ronduit briljant.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final