Hoe reinigen we zijn lichaam?


Hoe reinigen we zijn lichaam?

Ons lichaam slaat dagelijks gifstoffen op afhankelijk van de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten en de mate van stilstand. Door regelmatig te ontgiften kan ons lichaam hun evacuatie vergemakkelijken en weer op een gezonde basis beginnen.

Waarom ontgiften van zijn lichaam?

Ontgifting is bedoeld om de emonctories af te draineren. De emonctoria zijn de organen van de organisatie die belast zijn met de verwijdering van het afval om het goed te laten functioneren. Er zijn er vijf: hart, longen, nieren, lever en huid.

Wanneer het lichaam verzadigd is met giftige stoffen, worden de emonctoria overspoeld en kunnen ze hun werk niet goed doen, waardoor gezondheidsproblemen kunnen leiden tot huiduitslag, spijsverteringsproblemen, enz.

Het ontgiften van je lichaam kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de behoeften en het energieniveau. Een detoxkuur moet ideaal worden omkaderd, vooral in het geval van jonge mensen, want het kan gevaarlijk zijn als het niet goed wordt uitgevoerd.

Herzien zijn dieet

Een evenwichtige voeding is de eerste stap om je lichaam te zuiveren. Rood vlees, frisdranken, verwerkte voedingsmiddelen, vet, suiker, koffie en alcohol moeten zoveel mogelijk worden beperkt of zelfs volledig worden verwijderd, ten minste gedurende een periode.

Geef de voorkeur aan verse groenten en fruit uit de biologische landbouw en het koken met zacht stoom om de voedingsstoffen te bewaren. Eet regelmatig, indien mogelijk op vaste uren en in matige hoeveelheden.

Regelmatige lichamelijke activiteit hebben

Lichamelijke activiteit maakt het mogelijk toxinen te verwijderen, de bloedcirculatie te verbeteren, de spijsvertering te vergemakkelijken en in het algemeen de intracellulaire uitwisseling van het lichaam te bevorderen om het lichaam optimaal te functioneren.

Dertig minuten per dag maken het mogelijk om het lichaam te zuiveren door slechte vetten te verbranden en gifstoffen te verwijderen door te zweten.

Planten helpen

In het kader van de ontgifting zijn bepaalde planten met drainerende deugden nuttig. Ze kunnen worden geconsumeerd in de vorm van kruidenthee, moederkleurmiddelen, capsules of maceraten. Elke emunctie heeft een of meer favoriete planten. Het is ideaal om een synergie te gebruiken van planten die zowel de lever ontgiften (rozemarijn, zwarte radijs), de nieren draineren (kersenstaart), de spijsvertering stimuleren (artisjok, munt) en de huid reinigen (wild denken, bardan).

Voor een detox van de lever, geef de voorkeur aan zwarte radijs in sapvorm. Het is een uitstekende ontgifter voor uw galblaas. U kunt het combineren met rozemarijn in kruidenthee. Het is een zeer goede plant die de lever zal stimuleren. De berken is ook een uitstekende drainant en reinigingsmiddel waardoor het soepel schoongemaakt wordt.

Voor een detox van de nieren is de koningin van de pret een geneeskrachtige plant met diuretica. Kersenstaarten, geconsumeerd in kruidenthee, staan bekend om hun diuretica.

Voor een detox van de huid zijn brandnetel en bardan nuttige planten voor de behandeling van huidziekten zoals acne of eczeem.

Een ontgiftingskuur kan bepaalde ongemakken veroorzaken die verband houden met de afvoer van giftige stoffen (vermoeidheid, acneopslag... ). Dit bewijst niet dat het inefficiƫnt is, integendeel: het is een teken dat uw lichaam werkt en het overschot aan giftige stoffen effectief elimineert.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final