Atlas (2024)


 Atlas Shepherd ( Jennifer Lopez), een briljante maar misantropische data-analist met een diep wantrouwen tegenover kunstmatige intelligentie, sluit zich aan bij een missie om een ​​afvallige robot te vangen met wie ze een mysterieus verleden deelt. Maar als plannen mislopen, is haar enige hoop om de toekomst van de mensheid te redden van AI het vertrouwen ervan.

Atlas Shepherd is een verdomde analist en geen soldaat. Ze wantrouwt AI als deze zowel de bondgenoot als de belangrijkste vijand van de mens is. Atlas wil Harlan, een AI die tot terrorist is omgekomen vanwege de chaos die hij heeft veroorzaakt. Nadat ze agent Casca heeft gevangengenomen en ondervraagd, leert ze over de huidige locatie van Harlan, een andere planeet, en wanneer de missie om Harlan te veroveren naar het zuiden gaat, waarbij de groep rangers wordt gedood en hun schip wordt veroverd. Het is aan Atlas om haar wantrouwen te overwinnen en samen te werken met haar AI-partner Smith om erachter te komen hoe ze Harlan op tijd kan tegenhouden.

De film gaat dus over een team dat naar een andere planeet gaat om een ​​AI-robotterorist te vangen om erachter te komen hoe deze zijn programmering heeft verbroken. De andere optie was om de basis uit de baan te blazen zonder dit feit te begrijpen. Dus: 1. Later komen we erachter dat de AI zijn programmering niet heeft gehackt; het werd toegestaan ​​door een jonge Atlas om dit te doen. Het hele doel van de missie naar een andere planeet en van de film was dus voor niets en alle sterfgevallen in deze film hadden voorkomen kunnen worden als Atlas dit had vermeld voordat het team vertrok. En ze was een van de slimste mensen ter wereld. 2. AI is code. AI is niet fysiek, maar digitaal. Een slimme AI-terorist zou duizenden exemplaren hebben, zowel online als offline. Maar in de film werd dit super-mega-ultra-intelligente wezen gedood door een stomp voorwerp tegen het hoofd van de robot. Het is alsof je je monitor kapot slaat en de computer is nu dood. 3. Atlas nam de CPU van de AI-terrorist mee naar de aarde om te worden geanalyseerd. Er is zoveel mis mee: de code en datum worden op de harde schijf en/of het RAM-geheugen van elke computer bewaard, in de CPU. De CPU wordt gebruikt om de berekeningen uit te voeren, niet om gegevens op te slaan. + Er was geen reden om de AI te analyseren. Er werden al zeer geavanceerde AI's gebruikt en de terrorist had geen nieuwe informatie (behalve hoe hij de code brak, waarvan we al bevestigden dat dit niet het geval was).

Voor dit zwak uitgewerkte verhaal over AI die de aarde probeert over te nemen met een sinister plan om de helft van de bevolking uit te roeien om de mensheid te redden, valt er niet veel van het script te verwachten. Het probleem is dan hoe saai het scenario is en vooral hoe het verstoken is van enige vorm van entertainment. Het geklets tussen Atlas en Smith had de film enigszins moeten redden, maar behalve de lollylijn werkt niets anders. De vfx is ondermaats en de slechte dialogen helpen JLo en de rest van de acteurs niet veel. Met een looptijd van 2 uur sleept het verhaal zich voort met de voorspelbare wendingen en de fantasieloze actieblokken.
De film werd aangeraden door een vriend en die was razend enthousiast erover, dus ook gekeken maar ik vond het een film waarbij je hersenen geƫuthanaseerd worden. Ik raad deze film dus niet echt aan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final