Sekhmet


 Sekhmet staat voor de heilige woede die ons beschermt en de wereld herinnert aan de pure kracht van vrouwelijke kracht.

Sekhmet is een Egyptische krijgsgodin afgebeeld met het hoofd van een leeuwin en het lichaam van een vrouw.

De leeuw werd gezien als de felste jager in Egypte en een teken van bescherming. Ze is de dochter van de zonnegod Ra. De rode zonneschijf die ze draagt geeft aan dat ze een zonnegodheid is. Ze staat bekend als de machtige, de Rode Dame, zij die verscheurt en degene voor wie het Kwade beveelt.

Heilige woede, heilige woede en positieve agressie - deze staat van zijn zijn cruciale aspecten van het goddelijke vrouwelijk.

Het is de vrouwelijke macht die oorlogen beëindigt, die vermiste kinderen thuis brengt, die gerechtigheid zoekt voor de aarde en voor diegenen die zich niet kunnen verdedigen.

De briljante kunstenaar en mysticus William Blake vertelt dat "De stem van eerlijke verontwaardiging de stem van God is.".

Sekhmet wil dat we oog in oog staan met onze ware kracht. Macht komt niet door passief agressief gedrag. We hoeven niet bang te zijn om onze woede rechtstreeks uit te drukken aan een instelling of iemand die onterecht handelt.
Sekhmet wil dat we zien dat woede een essentiële emotie is.

En Sekhmet is de heilige oproep om die woede van pure emotie te verplaatsen naar bewuste actie. Ze wil dat we met overtuiging en liefde handelen. Ze wil dat we de gezonde grenzen creëren die we nodig hebben zodat we niet steeds opnieuw gewond raken.
Of zodat we onszelf kunnen bevrijden van een destructief patroon is het tijd om te stoppen.

We hebben het goddelijk recht om te allen tijde een heilige cirkel om ons heen te tekenen.

De bescherming die we voor onszelf inroepen helpt ons van hulpeloos voelen naar liefdevolle actie te ondernemen. "

- Uittreksel uit "The Divine Feminine Oracle" door Meggan Watterson, geïllustreerd door Lisbeth Cheever- Gessaman (SheWhols)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final