Rozentijd breekt aan......


De roos was een van de meest gewaardeerde medicinale planten in de kloostertuinen van het middeleeuwse Europa. we hebben de neiging om alleen te richten van de hoge vitamine C-gehalte van de rozenbottels, of de waarde roos houdt in genezing beschadigde huid. Bij nadere beschouwing blijken nog meer van de helende krachten van deze klassieke tuin favoriet.
Rozenblaadjes zijn samentrekkende en kan worden gebruikt als een huid wassen om stelpen bloeden uit schrammen en snijwonden . Luxueuze rosewater is een welkome aanvulling op vrijwel elke natuurlijke schoonheid en huidverzorging formulering. Rozenblaadjes kan een alledaagse bad te zetten in een luxe spa-behandeling voor lichaam en geest. Rozenblaadjes en rose oliën bezit zijn van een speciale plaats in gezichtsverzorging . Rosewater kan alleen worden gebruikt als een gezicht wassen of verwerkt in lotions en crèmes. Zelfgemaakte rosewater is goedkoop, gemakkelijk te bereiken, frisser en betere kwaliteit dan de commerciële merken te maken.
De roos is sensueel, suggestief, en roept de geest van liefde in het hart en geest. Rose is een klassiek afrodisiacum , omdat het zowel lichaam als geest beïnvloedt in een synergetische manier. De geur van rozen kunnen binnen handbereik te tillen depressieve stemmingen en het creëren van een gevoel van welzijn en milde euforie. (Nickell, Nancy L.)
Rozen schors en rozenblaadjes hebben een samentrekkende huidverzorging wassen die kunnen helpen reinigen van wonden en het bloeden te stoppen. Rosewater kan gebruikt worden op zichzelf als een gezichtsbehandeling toner, en vormt de basis voor de roos koude crèmes en lotions voor het gezicht. Een paar druppels rozenolie voegt diepte en een onmiskenbare geur aan elke huidverzorging remedie. Zowel rozenblaadjes en rozenbottels kunnen worden gebruikt in kruidenthee en als bad infusies, rozenbottels de sterkere smaak.
Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld om hun schoonheid, en in de oudheid gebeurde dat in China en Afrika, door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Rozen werden gebruikt voor rituelen en er werden tempels en paleizen mee versierd. Voor de vroege Christenen symboliseerde de roos de vijf wonden van Christus. Later werd de roos het symbool van het bloed der martelaren en werd zij een attribuut van Maria, de moeder van Jezus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final