Ganesha


Ganesha

(Hindoe; India)

Ook bekend als Ganesha.

Ganesh is een godheid met een olifantenkop die obstakels wegneemt voor iedereen die om zijn hulp vraagt. Hij is de hindoegod van voorspoed en wijsheid, die ook helpt met schrijven en kunstprojecten. Er zijn veel verschillende verhalen die verklaren waarom Ganesh een olifantenkop heeft. In de meeste verhalen verloor Ganesh zijn hoofd (misschien vanwege de woede van zijn vader), en de moeder van Ganesh nam het eerste hoofd dat ze kon vinden - dat van een babyolifant - en plaatste het op de nek van haar zoon.

In het hindoeïsme is Ganesh de eerste godheid waarmee contact wordt opgenomen tijdens gebeden. Het wordt aanbevolen dat je Ganesh aanroept voordat je een ceremonie houdt, schrijft, of voor elke poging waarin je wilt slagen.

Ganesh is buitengewoon liefdevol, lief, beleefd en zachtaardig, maar ook erg sterk. Hij is groot genoeg om paden voor je uit te banen zodat je pad vrij is, maar hij is ook zo gevuld met liefde en zoetheid dat je je geen zorgen hoeft te maken dat zijn brute kracht zich tegen je kan keren. Hij is analoog aan Aartsengel Michaël, in die zin dat hij een liefhebbende en loyale beschermende kracht is. Ganesh wordt "de verwijderaar van obstakels" genoemd omdat hij alle blokken die op zijn pad zouden kunnen staan ​​maait. Denk aan een tamme olifant die voor je uit loopt op een pad, struikgewas vertrapt zodat je weg vrij is. Dat is Ganesha.

Bron onbekend

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final