Secrets (TV Movie 1992)


 Producent Mel Wexler is bezig met het samenstellen van "Manhattan", een soapserie die zeker de hit van de stad zal worden. Hij stelt een sterrencast samen, maar elk lid van deze cast heeft zijn eigen kleine geheim: Zach is een Hollywood-hoofdrolspeler die blijkbaar wordt gechanteerd door 2 mysterieuze vrouwen; Jane was een voormalige soapster die abrupt haar populaire rol moest opgeven vanwege problemen thuis; Bill is een mannelijk model wiens burgerlijke staat liever geheim wordt gehouden door zijn agent; Gaby is een worstelende actrice die vastbesloten is om het op eigen houtje te redden; en Sabina is een legendarische filmster die nu een rol in een televisieserie moet aannemen vanwege een serieuze "betrokkenheid" in San Francisco. Eén voor één worden hun geheimen onthuld in deze televisiefilm gebaseerd op de bestseller van Danielle Steel.

Allereerst wil ik zeggen dat de titel van dit drama Danielle Steele's Secrets is, dit is belangrijk omdat ik mevrouw Steele niet wil beledigen, maar haar boeken zijn bepaald geen War and Peace of Lord of the Rings. Ze heeft de markt in soapseries op papier veroverd, vakantieboeken die één keer worden gelezen, genoten en vervolgens worden gebruikt om geld in te zamelen voor de kansarmen in uw plaatselijke liefdadigheidswinkel. Dit is absoluut geen klacht of teken van gebrek aan respect voor de dame, ze is goed in wat ze doet en is erg geliefd.

Dus met dit in gedachten had de film geen illusies dat het een kaskraker zou worden. Het is flitsend, glamoureus, jaren 80 (hoewel het begin jaren 90 werd gefilmd, is de invloed nog steeds aanwezig) en lichtgewicht.

De verhaallijn presenteert alle scenario's vanaf het begin, elk wordt achtereenvolgens uitgewerkt en allemaal gelukkig afgerond aan het einde. Persoonlijk gesproken vind ik in deze tijd van films zonder einde of bitterzoete verhalen die laten zien dat dromen, hoop en romantiek niet alleen dood zijn, maar ook nog eens verdacht dat ze ooit hebben bestaan, kleine stukjes escapisme als deze een verademing.

De sterren zijn er niet op uit om prijzen te winnen, ze maken gewoon een kleine tv-film die voor de zwaargewichten zoals Stephanie Beecham en Christopher Plummer hun handen in de pap houdt, hun profiel actueel houdt en hun bankrekening gezond houdt. Voor enkele van de opkomende sterren zoals Ben Browder en Josie Bisset was het een nuttige opstap om hen onder de aandacht te brengen van andere regisseurs, enz. wat leidde tot hun latere, meer opvallende optredens.

Dus al met al is dit een sympathieke pulpromandramatisering die net zo onderhoudend, stijlvol en vergetelijk is als het boek. Gewoon perfect voor een regenachtige middag en een doos kwaliteitsstraat en een lekker kopje thee.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final