KEUZE

 KEUZE

In sommige dingen in je leven heb je geen keuze, namelijk de dingen de je overkomen. Voor de meeste dingen geldt wel dat je de keuze hebt hoe je daarmee om gaat.
Op een gegeven moment merk je dat je meer geeft als je ervoor terug krijgt, als dat maar lang genoeg doorgaat ervaar je innerlijke ontrust, een disbalans in je lijf.

Wordt het dan geen tijd voor jezelf te gaan kiezen?

En natuurlijk is het makkelijk denken dat je geen verwachtingen mag hebben, dat leeft in ieder geval een heel stuk makkelijker. maar wanneer de ander niet (meer) resoneert met je, of het nu wel of geen verwachtingen zijn die je hebt, dan is voor jezelf kiezen een wijs besluit.

Want het is jouw kijk op het leven, hoe jij met mensen omgaat. Resoneert die van een ander niet met jou, dan zal het je uiteindelijk niets meer bieden, zul je die disbalans in vele situaties blijven ervaren.

Misschien denk je in het begin dat het je nooit gaat lukken, dat je niet uit een situatie kunt stappen dat het je pijn op gaat leveren.
Dat mag... laat die pijn er maar zijn.

Uiteindelijk zul je er jezelf door terugvinden, want constant over je grens heen gaan, constant meer geven als ontvangen, al ziet de ander dat misschien helemaal niet zo, maar deze persoon is niet (meer) de persoon die bij jou past, jullie wegen zijn te ver uit elkaar gegroeid en je mag zeker verwachtingen hebben hoe er met jou omgegaan wordt. Kom je hierin niet meer tot elkaar dan is er altijd een keuze.

Dat wat voor jouw geldt is jou waarheid, jouw gevoel en uiteindelijk ook jouw leven waar jij mee verder moet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final