Downton Abbey seizoen 5


Rose werkt als vrijwilliger in de opvang voor Russische vluchtelingen. Eén van die vluchtelingen is Prins Kuragin, een oude geliefde van Violet, de douairière. Hij wil de relatie nieuw leven in blazen, maar Violet weigert, en gaat in plaats daarvan op zoek naar zijn eveneens gevluchte vrouw Prinses Irina, die in Brits Hongkong blijkt te zijn. Rose leert tijdens haar vrijwilligerswerk een jonge bankier kennen, Atticus Aldridge, en de twee worden verliefd en verloven zich. Hij is de zoon van joodse nieuwe adel, Lord en Lady Sinderby. Sinderby is tegen het huwelijk omdat hij niet wil dat Atticus buiten zijn geloof trouwt, en Rose' moeder probeert het huwelijk zelfs te saboteren, maar de twee trouwen uiteindelijk toch in Londen. Cora heeft een aanbidder: de kunsthandelaar Simon Bricker. De twee flirten wat, maar Bricker blijkt de flirt serieus te nemen: hij dringt de slaapkamer van Robert en Cora binnen tijdens een avond waarop Robert niet thuis is. Wanneer Robert onverwacht eerder thuiskomst treft hij Bricker in zijn slaapkamer aan, in gesprek met Cora die hem al diverse malen heeft gevraagd te vertrekken. De heren raken slaags, en Bricker verlaat Downton Abbey de volgende morgen.

De vermiste geliefde van Edith, Michael Gregson, blijkt te zijn omgekomen in München tijdens de Bierkellerputsch. Edith erft zijn uitgeverij en besluit zelf editor te worden. Het overlijden van Gregson zet haar er ook toe aan om haar dochtertje Marigold weg te halen bij de Drewes en, in overleg met haar moeder die haar geheim ontdekt, zelf op te gaan voeden op de Abbey. Robert is dan nog onwetend maar komt later zelf achter Ediths geheim doordat hij zich realiseert dat Marigold hem sterk aan Michael Gregson doet denken.

Isobel Crawley, Matthews moeder, krijgt een huwelijksaanzoek van Lord Merton, een vriend van de familie Crawley en Mary's peetvader. Na lang nadenken accepteert ze zijn aanzoek, maar wanneer blijkt dat Mertons zoons op een diner in Downton Abbey fel tegen het huwelijk zijn omdat Isobel niet van adel is verbreekt ze de verloving, omdat ze de zoons niet tegen hun vader op wil zetten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final