Stop


Stop een kikker in een vat vul met water en begin het water te verwarmen. Naarmate de temperatuur van het water begint te stijgen, past de kikker zijn lichaamstemperatuur dienovereenkomstig aan.
De kikker blijft zijn lichaamstemperatuur aanpassen met de stijgende temperatuur van het water. Net wanneer het water bijna kookpunt bereikt, kan de kikker zich niet meer aanpassen. Op dit moment besluit de kikker eruit te springen. De kikker probeert te springen maar kan dat niet omdat hij alle kracht kwijt is in het aanpassen met de stijgende watertemperatuur. Heel snel sterft de kikker.
Wat heeft de kikker gedood?
Denk er maar eens over na!
Ik weet dat velen van ons het kokende water zullen zeggen. Maar de waarheid over wat de kikker doodde was zijn eigen onvermogen om te beslissen wanneer hij eruit moest springen.
We moeten ons allemaal aanpassen aan mensen & situaties, maar we moeten zeker weten wanneer we ons moeten aanpassen & wanneer we verder moeten gaan. Er zijn momenten dat we de situatie onder ogen moeten zien en gepaste acties moeten ondernemen.
Als we mensen toestaan om ons fysiek, emotioneel, financieel, spiritueel of mentaal te uitbuiten, zullen ze dat blijven doen.
Laten we beslissen wanneer we springen!
Laten we springen nu we de kracht nog hebben...
Bron onbekend

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final