DE STILTE VAN ONUITGESPROKEN LIEFDES

 DE STILTE VAN ONUITGESPROKEN LIEFDES


De liefde waar we niet over praten, is die welke in het diepst woont, stil en verborgen, als een fluistering van de ziel die nooit een stem wordt. Het is een liefde die niet wordt geschreeuwd, die niet wordt tentoongesteld, maar die met een onmiskenbare intensiteit in het hart klopt.

Het is de liefde die we voelen maar niet zeggen, omdat woorden nooit genoeg lijken om de omvang ervan uit te drukken. Het is die liefde die wordt onthuld in steelse blikken, in discrete gebaren, in gedachten die in de geest blijven en nooit een uitlaatklep vinden.

Deze liefde leeft in de hoeken van het dagelijks leven, in de details die anderen niet zien, in de stille offers die we voor iemand brengen zonder er iets voor terug te verwachten. Het is de liefde die niet verkondigd hoeft te worden, omdat ze weet dat haar waarheid in haar bestaan zelf ligt, in de manier waarop ze ons transformeert zonder dat we het merken.

Het is een liefde die soms geladen is met nostalgie, naar wat had kunnen zijn maar nooit is geweest, naar de woorden die niet zijn uitgesproken en de wegen die niet zijn ingeslagen. Het is echter ook een zuivere liefde, zonder de complicaties van het tastbare, vrij van de verwachtingen en angsten die vaak gepaard gaan met geuite liefdes.

De liefde waar we niet over praten is misschien wel de meest ware, omdat ze niet streeft naar erkenning of wederkerigheid. Het is gewoon zo. Het blijft, als een kleine maar constante vlam, de ziel in haar stilte verlichten en ons eraan herinneren dat de diepste liefde niet altijd gedeeld hoeft te worden om echt te zijn.

Viviana GonzƔlez de Marco

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final