Vlinder Boodschap


 De emotionele zee die net onder je bewustzijn zweeft, is een bron van gevoelens die erkend en uitgedrukt moeten worden. Het uiten van emoties betekent niet dat je je er dwangmatig aan overgeeft of er drama omheen creëert.

Als er tranen zijn, laat ze dan tranen zijn en laat ze stromen. Huil of lach zoveel als nodig is. Onderzoek deze gevoelens door ze te delen met iemand die je vertrouwt, of schrijf erover in een dagboek, besteed bijzondere aandacht aan de gewaarwordingen in jouw lichaam.
Deze gewaarwordingen zijn aanwijzingen voor de lagen van emotie die net onder de oppervlakte van je bewustzijn liggen. Door ze te praten of op te schrijven, breng je ze in je bewustzijn, vind je verlichting en creëer je een kans om ze los te laten.

Laat dit geen dramatische situatie zijn, een waarbij je acteert of jezelf probeert te dwingen iets te voelen wat je niet bent. Zorg ervoor dat je af en toe een flinke dosis humor gebruikt, vooral als je te maken hebt met donkere en engere emoties.
Het is niet nodig om de emotionele en psychologische littekens van eerdere ervaringen te vaak te reinigen, maar dit is het moment om dat te doen.
Mocht je merken dat je verdwaalt in de draaikolk van traumatische herinneringen, verander dan de omgeving door fysiek te bewegen of jezelf op een of andere manier opzettelijk af te leiden.
Het is niet nodig om jezelf te helen van de gevoelens die met deze herinneringen samenhangen, allemaal in één setting; in plaats daarvan verlicht het gewoon een deel van de druk die op de loer ligt onder het oppervlak.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final