Maria van Sicilië


 Maria van Sicilië werd geboren in Catania, Italië, op 2 juli 1363 Ze was de dochter van koning Frederik III van Sicilië en Constanza van Aragon en Navarra. Het behoorde toe aan het huis Aragon, een van de belangrijkste dynastieën van het Iberisch schiereiland.

Maria van Sicilië besteeg in 1377 op 14-jarige leeftijd de troon van Sicilië na de dood van haar vader. Zijn heerschappij werd gekenmerkt door machtsstrijd tussen Siciliaanse adel en inmenging van buitenlandse machten.
In 1388 trouwde Maria van Sicilië met Martin I van Aragon, koning van Aragon, Valencia, Mallorca, Kardinië en graaf van Barcelona. Dit huwelijk verenigde de kronen van Sicilië en Aragon, en creëerde een belangrijke regionale macht.
In 1808, tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog, werd Zaragoza belegerd door Franse troepen. Maria van Sicilië sloot zich samen met haar man Martin I aan bij de verdediging van de stad. Ze toonden grote moed en leiderschap, organiseerden de bevolking en leidden de troepen.
Maria van Sicilië overleed in Catania op 25 mei 1401 op 37 jaar leeftijd. Zijn dood wordt toegeschreven aan een ziekte. Ondanks haar korte bewind wordt Maria van Sicilië herinnerd als een eerlijke en moedige koningin die haar koninkrijk met heldendaad verdedigde.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final