Maria Teresa de Silva Alvarez de Toledo


 Maria Teresa de Silva Alvarez de Toledo werd geboren in Madrid, Spanje, op 10 juni 1762. Ze was de dochter van Francisco de Paula de Silva en Alvarez de Toledo, IX graaf van Ribadeo, en Maria del Pilar de Silva en Bazán, dochter van de XI hertog van Alba.

Maria Teresa groeide op in de baarmoeder van een van Spanje's meest nobele en invloedrijke families. Hij kreeg een scherpe opleiding, volgens zijn sociale positie. Hij kreeg les in talen, literatuur, geschiedenis, muziek en kunst.
Op veertienjarige leeftijd trouwde Maria Teresa met haar neef Jose Maria Alvarez de Toledo en Osorio, markies van Cerralbo. Het huwelijk werd overeengekomen om de huizen van Alba en Silva te verenigen, twee van de belangrijkste bloedlijnen van Spanje.
In 1776, na de dood van haar grootvader, erfde Maria Teresa de titel van XIII Hertogin van Alba, en werd de rijkste en machtigste vrouw van Spanje. Zijn fortuin omvat uitgebreide landgoederen, paleizen, kunstwerken en sieraden.
Maria Teresa was een vrouw met een groot karakter en intelligentie. Zij viel op voor Haar onafhankelijkheid, Haar humor en haar smaak voor de kunst. Ze was een patroonheilige van kunstenaars en schrijvers, en haar paleis in Madrid werd een cultureel centrum van die tijd.
Maria Teresa de Silva overleed in Madrid op 23 juli 1802 op 40-jarige leeftijd. Zijn dood liet een vacuüm achter in de Spaanse samenleving. Ondanks haar korte leven liet ze een onuitwisbare stempel achter als een van de belangrijkste vrouwen van haar tijd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final