Palomino (TV Movie 1991)


 Na de breuk van haar huwelijk trekt fotografe Samantha Taylor zich terug in het heiligdom van de ranch van vriendin Caroline Lord in Californië. Samantha is een uitstekende ruiter en krijgt aanvankelijk een koel welkom van de ranchmedewerkers, maar ze begint hun respect te winnen als ze zien dat ze meer dan capabel is op een paard en in hun omgeving. Samantha wordt verliefd op ranchmedewerker Tate Jordan en ze delen een diepe en gepassioneerde liefde totdat Tate erachter komt dat Samantha's ex-man de populaire en rijke nieuwslezer Warren Taylor is. Beschaamd over zijn beroep en zijn 'status' verlaat hij de ranch. Samantha heeft opnieuw een gebroken hart en probeert haar pijn te verzachten door te beginnen aan een project waarbij ze de 'echte' cowboys van het westen fotografeert. Tijdens een bezoek aan een ranch in Californië breekt Samantha haar rug bij een ongeluk en raakt verlamd, en moet ze weer leren lopen - en paardrijden. Caroline Lord sterft tragisch genoeg, maar laat haar ranch na aan Samantha, die er een manege voor verlamde kinderen van maakt. Door deze onderneming begint ze te genezen van de pijn van Tate's verlating, het verlies van haar vriend en haar eigen verlamming. Tate keert terug naar de ranch nadat ze hoort van Caroline's dood en vindt daar Samantha. Kunnen ze allebei hun eigen demonen overwinnen en leren om weer van elkaar te houden?

Ik raad dit gepassioneerde verhaal van Amerika's geliefde koningin van de romantiek, Danielle Steel, ten zeerste aan.

Lee Horsley brengt de hitte als stoere cowboy Tate Donovan en Lindsay Frost is perfect als Samantha Taylor, de blonde New Yorker die naar Californië vliegt om haar oude vriendin Caroline Lord op de ranch te bezoeken.

Aangedreven door passie, woede, tragedie, verlangen, liefdesverdriet en triomf, zal "PALOMINO" je hart verwarmen en alle mogelijke emoties naar boven halen die een mens kan voelen.

Goed geschreven script door Karol Ann Hoeffner, die Steels roman en andere Steel-boeken heeft bewerkt.

Als trouwe Steel-lezer heb ik genoten van een breed scala aan haar tv-films, maar deze claimt de prijs als meest geliefde.

Het adembenemende landschap van Zuid-Californië en de glooiende, gouden heuvels vormen het perfecte romantische decor, samen met paarden, cowboys en een geweldige cast. PALOMINO zal je niet teleurstellen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final