WITTE MEIDOORN


Een van de beste kruiden voor hart en bloedvaten is de witte meidoorn. Dit kruid wordt al eeuwenlang aangeraden bij hartkramp, ritmestoornissen, hartkloppingen, aderverkalking, hyperventilatie. Men heeft ontdekt dat de inhoudsstoffen van deze struik het hart ontspannen en de bloedvaten verwijden, waardoor de doorbloeding verbetert. De spieren van het hart en de bloedvaten worden versterkt en schoongemaakt waardoor het hart beter functioneert en de bloeddruk kan dalen. Tevens kan meidoorn ervoor zorgen dat je geest ontspant en je een betere nachtrust krijgt.
Meidoorn word door natuurartsen aangeraden om langdurig in te nemen om van een hartinfarct te herstellen.
In de witte bloesems is de concentratie aan werkzame stoffen het hoogst. Maar... de meidoorn bloeit ongeveer slechts twee weken per jaar. Wanneer je zelf iets van de meidoorn wilt oogsten, dan moet je er in deze periode op uittrekken! Je kunt thee van de bloesems (met bijbehorende groene blaadjes) maken en eventueel drogen voor later in het jaar.
Neem alleen wat je nodig hebt. De bloesems die blijven hangen, vormen zich tot prachtige rode, eetbare bessen voor de vogels.

P.S.: Overleg uiteraard met een deskundige bij ernstige klachten.
Je hoeft geen last van je hart te hebben om gebruik te maken van de meidoorn. Meidoorn is een veilig kruid en communiceert met je lichaamscellen en doet wat er nodig is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final