Neem het risico

 NEEM HET RISICO OM GELIEFD TE WORDEN~~

Het is één ding als iemand zegt: ‘Ik hou van je’.

Het is iets heel anders als ze getuige zijn van de delen van jou waarvan jij denkt dat er niet van gehouden kan worden, en toch houden ze nog steeds van je.

Als je de voorkant, de façade en het masker laat vallen, houden ze nog meer van je.

Het is één ding om geliefd te zijn. Het is iets heel anders om geliefd te worden om Wie je werkelijk bent, en niet slechts een beeld, een idee of verwachting van jou.

Wanneer je je gezien voelt, blootgesteld in het licht van liefde, en hun liefde constant en veilig blijft. Als je het gevoel hebt dat je de ‘vieze’, ‘beschamende’, ‘zieke’ of ‘onwaardige’ delen van jezelf niet hoeft te verbergen om ze dichtbij te houden. Wanneer je volledig kunt ontspannen, ademen, je waakzaamheid kunt laten verslappen en bij hen je authentieke, wilde, vreemde menselijke zelf kunt zijn, zonder angst voor afwijzing of straf. Als je je heel voelt in hun warme aanwezigheid, hoef je je geen zorgen te maken dat je beschaamd, belachelijk gemaakt, beoordeeld of in de steek gelaten zult worden omdat je je authenticiteit blootlegt.

Het is niet alleen de liefde waar we naar verlangen, het is deze felle onvoorwaardelijke liefde die ons werkelijk ziet zoals we zijn: onvolkomenheden, misvormingen, gebreken, kwetsbaarheden en zo.

Het ziet onze duisternis, het ziet onze verschrikkingen, en het zegt nog steeds JA.

Neem het risico om gezien te worden.
Neem het risico om bekend te worden.
Neem het risico om geliefd te worden.~

~Jeff Foster 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final