In het leven zitten we vaak gevangen

 In het leven zitten we vaak gevangen in het kruisvuur van oordelen - degenen die we op anderen richten en degenen die we onszelf toebrengen. Deze gewoonte van oordelen kan een barricade vormen, die ons weerhoudt om empathie, begrip en groei te ervaren.

Toch houdt elk oordeel een spiegel voor aan een ongeheeld deel van onszelf. Elke kritiek die we opleggen wijst op een wond die naar aandacht verlangd, een les die op onze erkenning wacht.

Het omarmen van een pad van niet-oordeel opent de deur naar heling. Het nodigt ons uit om compassie en begrip te kweken, kritiek te vervangen door vriendelijkheid, oordeel door acceptatie.

Genezing begint wanneer we onze rigide definities van goed en fout loslaten en mensen (inclusief onszelf) gaan zien als prachtig imperfecte wezens op unieke reizen. Het begint wanneer we de hamer van de rechter vervangen door de balsem van de genezer.

Als we stoppen met oordelen, beginnen we lief te hebben. Als we beginnen lief te hebben, beginnen we te helen. Terwijl we onszelf helen, dragen we bij aan de heling van de wereld om ons heen. We worden bronnen van licht, verspreiden warmte en liefde waar we ook gaan.

Laten we bewust kiezen voor liefde boven oordeel, compassie boven kritiek, begrip boven vooroordelen. Op een wereld waar we allemaal samen helen, groeien en liefhebben.

~ spirituele collega

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final