Geprakte puy-linzen met tahin en komijn

Ingrediënten:
- 200 g puy- linzen
- 30 g boter
- 2 el olijfolie + extra om te besprenkelen
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 4 middelgrote tomaten, ontveld, in blokjes van 1 cm
- 25 g koriander, gehakt
- 60 g tahin (Turkse winkel)
- 2 el citroensap
- 1/3 kleine rode ui, in dunne ringen
- 2 hardgekookte eieren, in vieren
- ½ tl parikapoeder, om te garneren
- zout en zwarte peper

Bereiden:
1. Kook de linzen in ruim water in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en zet opzij. Heb je weinig tijd, kun je ook linzen uit blik gebruiken.
2. Doe de boter met de olijfolie in een grote pan, laat de boter smelten en voeg de komijnpoeder en de knoflook toe, smoor circa 1 minuut. Voeg de tomaatstukjes toe met 20 g van de koriander en de gekookte linzen. Laat koken en roer, voeg de tahin, citrioensap en 70 ml water (het water liet ik weg, omdat er veel vocht van de tomaten vrij kwam). Voeg naar smaak zout toe en royaal versgemalen zwarte peper. Laat alles op laag vuur 5 minuten pruttelen en blijf goed roeren tot het mengsel licht gebonden is. Prak de linzen met een pureestamper tot een deel van de linzen fijn is.
3. Verdeel de linzen op een schaal en bestrooi met de uiringen, de overgebleven koriander en sprenkel er een beetje olijfolie op. Verdeel de eieren erover en strooi er nog wat paprikapoeder over.

Ik serveerde dit gerecht met plat brood, recept vind je hier. Je kunt het ook serveren met pita broodjes, recept vind je hier. Dit gerecht is voor twee personen.

Bron: Plenty More, Yotam Ottolenghi

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final