Tjap choi

Tjap choi is een groentenmix uit de Chinese keuken. Er zijn vele schrijfwijzen van de naam en variaties van ingredienten. Met een uitgebreide keuze aan vegetarische, vis of vlees ingredienten, komt een ieder aan zijn trekken.
Ingredienten voor tjap choi
300 gram vlees
100 gram champignons
100 gram paprika
100 gram wortelen
1 bosje paksoi
1 ui
4 teentjes knoflook
1 theelepel geraspte gember
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel oestersaus
1/2 theelepel Chinese 5 kruiden mix
1 theelepel kippenbouillonpoeder
olie
zout
Bereiding
Snij het vlees in blokjes, de champignons en wortelen in plakken en de paprika en paksoi in grote, gelijkmatige stukken. Snij de ui in grote halve ringen. Hak de knoflook fijn. Maak de kippenbouillon aan in een half kopje kokend water. Verhit 3-4 eetlepels olie in een wok op hoog vuur. Bak de knoflook en gember halfgaar. Voeg het vlees toe en bak die 3/4 gaar. Voeg de champignons, wortelen en paprika toe. Goed mengen. Voeg na ongeveer 2 minuten de paksoi, ui, oestersaus en Chinese 5 kruiden mix toe. Weer goed mengen. Voeg na ongeveer 2 minuten de sesamolie en het opgeloste kippenbouillon toe. Goed mengen en nog 1 minuut doorwokken. Zout naar smaak. Warm serveren.
Tips voor tjap choi
Zorg ervoor dat de wok goed heet is. Het vlees zal daardoor veel minder blijven plakken. Los 1 theelepel maizena op in een kopje water en meng dit aan het eind door de tjap choi. Hierdoor ontstaat een dikkere saus. Met tjap choi kan men eindeloos variƫren, bijvoorbeeld met garnalen, inktvis, babymais, tauge, broccoli en Chinese paddestoelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final