Zomer zonnewende

 Zomer zonnewende


Deze dagen gaan we van de lente naar de zomer. Voor veel mensen een prachtige tijd van het jaar, de zon schijnt regelmatig, de natuur staat volop in bloei en je kunt vaak met blote voeten in het gras of door de zee heen wandelen.

Energetisch gezien zullen de gevoelige mensen onder ons de komende (en afgelopen) dagen ervaren dat af en toe de emoties hoog zitten. Opeens kan je geconfronteerd worden met een pijnstuk of een nieuwe uitdaging die maakt dat je uit balans raakt. De energie kan als een 'blokkade' in je lichaam voelen, waardoor je als het ware ook geblokkeerd kan raken in je handelen. Had je pas nog heel veel inspiratie, ineens lijkt het even helemaal weg te zijn. Je emoties kunnen nu, net als het weerbeeld, wisselvallig aanwezig zijn. Dat kan oncomfortabel aanvoelen. Accepteer het en geef daarmee ruimte aan je gevoelens.

De overgang van lente naar zomer doet wat met ons energetische lichaam, de overmatige groei van de lente, die jij als mens dan ook doorloopt, moet ook integreren en een plek vinden om tot volledig ontplooiing te kunnen komen. Dat is wat je voelt en oude pijnstukken laten nu juist van zich horen, omdat het de bedoeling is dat je er bewust mee omgaat, het niet wegdrukt. Dat past niet bij het zomer seizoen. Alles mag volop groeien, dit kan alleen als er ook aandacht geschonken wordt aan 'onkruid'. Onkruid is niet persé alleen maar negatief. Onkruid vraagt om jouw aandacht, als je met liefde en aandacht voor jezelf onkruid kunt wieden, kan er fijne en zuivere energie naar die delen stromen die klaar zijn voor volledige bloei.

Al met al, de zomer breekt door en beweeg nu mee met je natuurlijke ritme, in het bijzonder tijdens deze overgangsdagen. Als je je geblokkeerd voelt ga dan letterlijk bewegen. Een wandeling, een stukje fietsen, hardlopen of een beetje sporten in de buitenlucht. Een meditatie of een ontspannen yogasessie in je huis kan natuurlijk ook, maar zorg voor voldoende frisse lucht.

Verzet je niet tegen emoties maar begroet ze als waardevolle gast. Ga met je emoties in gesprek, nodig ze uit op 'de thee', lekker in je tuin of je balkon. Maak er een waardevol moment van en stel bij iedere emotie de vraag: Wat wil jij mij laten zien? En, 'welke beweging kan ik nu maken om een stap voorwaarts te zetten'.
Verbind je dit weekend met de zachte kracht in jezelf en vermijd zoveel mogelijk drukte en zorg voor vrije tijd met jezelf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final