William Anderson "Cap" Hatfield Jr


William Anderson "Cap" Hatfield Jr. was een nationale figuur die bekend stond om zijn betrokkenheid bij de Hatfield-McCoy-vete, een van de beroemdste familieconflicten in de Amerikaanse geschiedenis. Hij werd geboren in 1864 in Logan County, West Virginia, als tweede kind van Devil Anse en Levicy Hatfield. Hij heette eerst "Lil 'Captain, naar zijn vader, maar de bijnaam werd ingekort tot gewoon Cap toen hij volwassen werd."
Cap Hatfield speelde een belangrijke rol in de gewelddadige en bittere vete tussen deHatfields en McCoys, ontstaan ​​uit een combinatie van persoonlijke geschillen en regionale spanningen. Hij was een van de sleutelfiguren aan de kant van Hatfield, samen met zijn vader, Devil Anse, en broer Johnse. Cap stond bekend om zijn vaardigheden als scherpschutter (pistoleer en schutter) en zijn vermogen om zijn familie te leiden in daden van vergelding en verdediging tijdens het hoogtepunt van de vete.
De Hatfield-McCoy-vete escaleerde gedurende meerdere jaren, met incidenten van geweld, wraakmoorden en juridische veldslagen. Cap zelf was betrokken bij tal van woordenwisselingen en conflicten met de McCoys van Pike County, Kentucky. Echter, na jaren van geweld en bloedvergieten, zakte de vete uiteindelijk weg en werd een wapenstilstand bereikt.
Na de vendetta leidde Cap Hatfield een relatief rustig leven en was hij betrokken bij verschillende belangen en zakelijke ondernemingen; en hij leerde zelfs lezen, studeerde rechten, slaagde voor de balie en werd een volleerd Mountain State-advocaat. Hij diende ook als een chief plaatsvervanger in latere jaren.
Cap stierf op 22 augustus 1930 en liet een erfenis achter als een van de centrale figuren in de Hatfield-McCoy-vete, die sindsdien een blijvend onderdeel is geworden van de Amerikaanse folklore en geschiedenis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final