Kies een levenspartner

 Kies een levenspartner!


1- Kies iemand alsof je blind bent.

Sluit je ogen en bekijk wat je over die persoon kunt voelen, hun zachtmoedigheid, hun loyaliteit, hun begrip, hun toewijding, hun vermogen om voor je te zorgen, hun vermogen om voor zichzelf te zorgen als onafhankelijk wezen. In onze cultuur baseren we veel op wat we zien met onze buitenste ogen. Maar als we naar het object van onze liefde kijken, is wat we met onze ogen dicht zien veel belangrijker.

2- Kies iemand die het vermogen heeft om te leren.

Als er iets is dat echt een verschil maakt tussen een levenslange minnaar en een vluchtige minnaar, is het wel een persoon die het vermogen heeft om te leren. Het gezegde zegt "de onwetende is intolerant. " Wie geen nieuwe dingen kan leren, dingen in een nieuw licht ziet, nieuwsgierig is naar de wereld en hoe dingen of mensen werken, houdt zich vaak stil en zegt. “Nee, het hoort zo te zijn, op deze manier” en voor een levenslange relatie is het best om met iemand te zijn die openstaat en sluit leren en evolueren.

3- Kies iemand die zoals jij wil zijn, sterk en gevoelig tegelijk.

Om de betekenis van deze woorden niet te verwarren, associeer ze niet met starheid en breekbaarheid. Kracht in de zin van hoe sterk een boom is: ze kunnen harde wind waaien maar het houdt vast omdat hij flexibel is en heen en weer gaat met de wind. En wat gevoeligheid betreft, ik heb het over kijken, bewust zijn van de dingen die om je heen zijn. Sommige mensen hebben hier misschien een beetje hulp bij nodig, maar vaak ergens diep in hun geest of in hun hart, zijn ze al wakker en alert op al deze dingen, hoewel ze niet weten hoe ze ze moeten verwoorden. En daarom is nummer 2 zo belangrijk: het leren vermogen. Je kunt alle mogelijkheden hebben, alle mogelijkheden in de wereld om aardig, liefdevol, vroom, goed en de beste minnaar die de mensheid kent te zijn, maar als je dat potentieel niet kunt leren ontwikkelen. Dan heeft het geen zin !

4- Kies iemand die als je hem pijn doet, pijn voelt en het aan je laat zien.

En vice versa... kies iemand die wanneer ze je pijn doen, je pijn zien en het opnemen. Dit is heel belangrijk. Er zijn vele manieren waarop mensen pijn tonen. Soms is klagen een van de dingen die de meest extraverte mensen doen. Ze klagen, ze worden gek... maar het is zijn eigen uitdrukking van pijn. Het ergste is wanneer je iets onaardigs doet met je partner, of dat ondoordacht is en hij reageert niet. Alsof hij zich niet toelaat om zichzelf echt menselijk te laten zien in jouw aanwezigheid. We maken veel of een paar relaties door voordat we iemand vinden waar we ons leven mee willen doorbrengen. We voelen de wonden in zoveel relaties die begonnen met hoge verwachtingen maar eindigden met mislukkingen en ongelukken. Aan de andere kant kom je een ander tegen die niet intact is, die ook op een of andere manier gewond is. Als gevolg hiervan is het vermogen van je partner om zijn pijn te laten zien net zo belangrijk als het vermogen om je pijn te waarnemen. Dit is heel belangrijk! Want door de aard van relaties zijn er momenten van spanning waarbij we iets onder druk zetten of deden wat de ander pijn deed en dit is niet helemaal te vermijden, maar het mag niet steeds dezelfde wond zijn. Mensen moeten het elke keer leren. Men kan woede en lijden hebben verzameld, wonden van eerdere geliefden, en zo de mogelijkheid hebben gekregen om de nieuwe minnaar pijn te doen en zelfs overweldigd te worden door het verlangen om hen pijn te Dan moet je kunnen stoppen, om te stoppen wanneer je de pijn in de ander ziet.

5- Kies een persoon die een binnenleven heeft.

Werken, tekenen, schrijven, door meditatie, religie, iets waar ik van hou. Kies een persoon die op reis is en jou ziet als een reisgenoot, een reisgenoot. Het vermogen om volledig bij de ander te zijn en tegelijkertijd volledig gescheiden te zijn is heel belangrijk. Relaties zijn cyclisch en er zijn tijden om heel dicht bij elkaar te zijn en andere keren om weg te lopen.

6- Kies iemand die dezelfde passies heeft als die van jou in het leven.

Relatie bouwt een herinnering op. Deze herinneringen, de gedeelde, zijn de "lijm" die de relatie verbindt. Voor het plezier is het om samen goede tijden te herinneren, maar ook de moeilijke tijden. Als er niets is waar je samen echt van geniet, is het heel moeilijk om deze tijd met elkaar door te brengen. Ondanks dat iedereen heel anders kan zijn dan de ander en heel verschillende dingen kan doen, moet er toch iets zijn, iets simpels als samen uitrusten in bad of samen je haar drogen in de zon, of elke avond een blokje rondrollen, of iets van deze heel simpel... Ik weet dat je zult denken, samen je tanden poetsen in de ochtend... Ja, iets meer dan dit.

7- Kies iemand met dezelfde waarden.

Met betrekking tot het krijgen van kinderen, bevalling, gezin, rollen van mannen en vrouwen en ideeƫn over geld en religie. Misschien zijn al deze dingen samen ideaal en kun je ze niet allemaal vinden zeker aan het begin van de relatie, maar je kunt hier rekening mee houden. Het kiezen van iemand met gelijkaardige waarden heeft te maken met het verminderen van wrijving in de relatie en deze dingen zouden moeten worden afgestemd als er echte toewijding is. Deze afstemming moet ook op pragmatisch niveau worden gegeven en op deze praktische niveaus kan deze ook op andere subtielere niveaus worden gegeven.

8- Kies iemand die meelevend is, iemand die kan luisteren, iemand die je tijd geeft.

Vooral als je een impulsief persoon bent, als je een partner hebt die niet zo impulsief is als jij, zul je uiteindelijk een bepaalde traagheid vinden die goed voor je is. Ook iemand die een beetje traag is, wanneer met een partner die heel anders is, een beetje versnellen. En na een tijdje kunnen ze hun eigen ritme van de relatie vinden. Soms hebben mensen acht of negen jaar nodig om dit ritme volledig te ontwikkelen. Het kost tijd om een wonder te bouwen... geen wonder omdat ze samen zijn maar vanwege de kracht die centraal staat in een relatie door de diepe begeleiding van liefde.

9- Kies iemand die om zichzelf kan lachen.

Een grap kunnen maken en lachen om de situatie en jezelf is heel belangrijk. Maar stel dat je geen erg grappige partner hebt, kies iemand die een ruzie kan stoppen en leert lachen om de situatie (ga terug naar punt 2, iemand die het vermogen heeft om te leren)

10- Kies iemand aan wie je gebreken en kenmerken kunt verdragen.

In momenten van spanning en vermoeidheid, zouden de dingen die je het meest van een partner zouden aantrekken, de meest charmante dingen, die je later gek zouden maken... Dus denk niet dat je met iemand zou kunnen leven die dingen heeft die andere mensen echt dwars zitten en die niet belangrijk voor je zijn omdat hij of zij het doet en hij of zij je minnaar is. Er zijn sommige dingen die ondraaglijk zijn in elke relatie, of het nu gaat om huwelijk, samenlevingen en zaken Zoals alcoholisme, seksueel misbruik, gokken, criminele activiteiten, een persoon die niet de waarheid vertelt, een persoon die je niet in het gezicht kan kijken, een persoon die je niet kunt vertrouwen, een persoon die alles zal doen om zijn fouten te verdoezelen. Dat zou allemaal een relatie opbouwen op onveilige grond.

11- Om vrienden te zijn en niet alleen geliefden.

En het is niet alleen dat je zegt "als ik weet wat dat betekent, betekent het dat ik het leuk vind en ik hou ervan" Het betekent meer dan dat en een manier om het te beoordelen is om te denken. Zou jij voor je partner doen wat je bereid bent te doen voor je beste vriend? Ben je bereid om naar hem te luisteren, ben je bereid om te praten over de dingen waar hij over wil praten, aandacht te besteden aan de details van wat hij zegt of zin heeft te doen? Dit betekent niet dat ze altijd en eeuwig op elkaar moeten letten, maar op bepaalde basis en in bepaalde details zou dat zeker moeten. Dus als je nadenkt over wat je voor je beste vriend zou doen en wat je met je geliefde zou doen, zullen dingen voor je duidelijk worden.

12- Kies iemand die je leven groter maakt en niet kleiner. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final