Grenzen verleggen

 Grenzen verleggen

Je ondernemende en onderzoekende geest trekt je de wereld in. Als je je daardoor laat leiden, creëer je vanaf de plaats waar je nu staat, hemel op aarde. Als je de moed hebt voluit op je podium van je leven te gaan staan, zal je je verbazen wat je allemaal in huis hebt.

Zoek voortdurend nieuwe uitdagingen. Ooit was dat waarschijnlijk anders: opvoedingspatronen, angst om te leven en te kunnen genieten, speelden een rol in je leven. Als je dit herkent, heb je dan nog die muur opgetrokken? Verberg je niet, laat je zien. Je bent een uiterst krachtige 'doener', die kan afbranden als hij/zij uit balans is.

Om in evenwicht te blijven zal je op tijd op de rem moeten trappen voordat je gaat afbranden. Persoonlijke groei gaat gepaard met grenzen verleggen. Stap uit je comfortzone. Het is eng, leuk, spannend en kan onveilig voelen. Als je het lef hebt om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen, kun je groeien en ontdek je wat het leven te bieden heeft. Je kunt het maximale uit jezelf halen en ervan genieten.

Brengt het niet wat je ervan verwacht? Het is nooit te laat om bij te sturen en dan leer je toch veel over jezelf en zal je ook hiervan groeien. Je kunt vooroordelen, intellectuele starheid hebben en geneigd zijn tot ruzie maken. Jouw uitdaging is dan om je starre opvattingen wat losser te laten worden en je mensenkennis en sociale vaardigheden wat op te krikken.

Je ego kan met je op de loop gaan. Je moet vrij zijn in doen en laten. De behoefte aan nauwe, persoonlijke relaties kan belangrijk voor je zijn, maar de behoefte aan bewegingsvrijheid en afwisseling is minstens zo belangrijk.

Moed hebben om risico’s te nemen en je grenzen te verleggen, zal een nieuwe koers uitzetten. Het leven biedt echter geen garanties. Zet je angsten aan de kant en schep een evenwicht tussen je weidse visie(oen) van de toekomst en de werkelijkheid van het massabewustzijn van deze wereld. Quote van Nelson Mandela: "Wie ben ik om briljant, prachtig, talentvol en fantastisch te zijn? Wie ben jij eigenlijk om dat niet te zijn?"

Zo kun je zien wat jouw uitdagingen zijn, beperkingen overwinnen en in balans komen. Laat je talenten zien!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final