Positief denken?

 Positief denken?

Het liefst willen we alleen maar positief denken. Ons ego wil positief denken omdat het ego alles tot in de puntjes heeft uitgedacht en precies weet hoe het voor ons moet zijn. Het ego vecht tegen negatieve gedachten.
Het lijkt of we bang zijn geworden voor negatieve gedachten. Ze mogen er niet zijn omdat we bang zijn (wet van aantrekkingskracht) om negatieve situaties aan te trekken en vervolgens nog meer negatieve gedachten.

En dat is nu precies de valkuil.
Doordat we weg willen gaan van negatief voelende gedachten -en de beperkende overtuiging er toch nog steeds onder ligt- vechten we tegen dat wat is en blijft het in ons systeem bestaan. Wat we onderdrukken in onszelf, drukt zich vanzelf uit in onze buitenwereld. We krijgen het vanzelf weer voor onze kiezen.

Wat is dan de bedoeling?
We mogen er juist naartoe!
En dan bedoel ik niet dat we ons er helemaal in mogen draaien en gaan piekeren waarbij de ene gedachte de ander opvolgt. Nee we mogen met onze aandacht naar het hier en nu gaan. Daar waar ons ego niet kan bestaan. En zo stappen we uit ons ego. We mogen vanuit de observator gaan bekijken wat er in ons gebeurt. Met onze focus op onze ademhaling of op (een bepaald punt in) ons lichaam. Zo stappen we uit ego en in de positie van wie we werkelijk zijn. Zo staan we toe om alles dat er in ons gebeurt te ontstaan, te verblijven en vaak weer te verdwijnen. Zo vechten we niet tegen onze negatief voelende gedachten of emoties.
Zo mag het er zijn en doordat we onze weerstand opgeven, kan alles weer of blijven stromen. De stroom van de de ervaring, de stroom van het leven.

Maar de overtuiging eronder bestaat nog? Dat klopt, maar doordat we steeds opnieuw gedachten voortkomend vanuit een bepaalde overtuiging toe gaan laten en er laten zijn vanuit de positie van observator, en we ons er niet mee identificeren, zullen we vanuit deze staat van helderheid steeds weer opnieuw de onwaarheid van deze gedachten gaan 'zien' en op deze manier zal de overtuiging gaan oplossen. We gaan de overtuiging uiteindelijk niet meer geloven en ons geloof erin is het enige dat de overtuiging bestaansrecht geeft..

Wees dus niet bang wanneer je negatief voelende gedachten ervaart en probeer niet te vluchten (dat merk je doordat je onrustig wordt) maar ga even met de aandacht naar JOU. Ga met je focus naar je lichaam en stap uit ego en in het hier&nu en dus Ć­n verbinding met jezelf. Met wie je werkelijk bent.

Dan bevrijden we onszelf van dat wat onwaar is en zullen we merken dat we in toenemende mate de wereld gaan zien vanuit wie we werkelijk zijn en niet door de bril van onze projecties ontstaan vanuit onze beperkende overtuigingen. Dan zal de wereld steeds mooier worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final